Cum se trateaza febra sugarului?

Daca face febra, nu asteptati pana ajungeti la medic pentru a-i scadea temperatura! Iata recomandarea medicilor pediatri.

Febra e un semnal de alarma in primele luni, cand sistemul imunitar al bebelusului nu este maturizat si capabil sa lupte cu infectiile.

Daca bebelusul are peste  38°C, atunci vorbim de febra. Aceasta se masoara rectal sau in interiorul urechii.

La 38°C , se incepe tratamentul febrei. De aceea, inca de la prima vizita la pediatru, dupa iesirea d

cleocin

in maternitate, il intrebati ce are voie bebelusul sa ia in caz de febra si in ce doze. Cel mai probabil, in primele luni de viata, medicul va recomanda doar produsele pentru copii care au ca substanta activa paracetamolul. Abia dupa 3 luni, poate sa incerce si alta substante active (spre exemplu ibuprofenul).

Iata de ce poate face febra:

1. Are o infectie. Febra apare pentru ca unele bacterii si virusuri sunt sensibile la temperaturi inalte si pot fi mai usor distruse de sistemul imunitar. Deci febra e un mecanism de aparare.

2. E deshidratat. De aceea, la ridicarea temperaturii corporale ii dati obligatoriu apa plata sau ceai, chiar daca e sugar si primeste doar san sau formule de lapte praf.

3. E prea gros imbracat. Imediat ce ar febra, il dezbracati obligatoriu.

Ce ii faceti pana la consultatia medicului

casa vacanze cipro

?

–          ii dati un medicament impotriva febrei, care v-a fost recomadat de medic.

–          il tineti intr-o camera in care nu sunt mai mult de 20 de grade.

–          il cufundati in apa care are cu 2 grade sub temperatura corpului bebelusului (temperatura masurata rectal). Aici trebuie sa stea 10 minute.

–          copilul are nevoie majora de multe lichide – ceai, apa plata.

Daca febra nu scade, nu asteptati pana a doua zi vizita la medic. Mergeti de urgenta la camera de garda a unui spital de pediatrie. De asemenea, daca febra depaseste 40 de grade, mergeti de urgenta la spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *