Cum faceti baie bebelusului? Masuri practice.

Primele zile acasa dupa maternitate. Nu-i asa ca totul vi se pare dificil? Printre multiplele activitati noi, baia de seara, obligatorie in fiecare zi, poate fi de-a dreptul de speriat.

Aceasta deoarece bebelusul se misca haotic, aluneca, poate sa planga cand ia contact cu apa. Iar dvs. sunteti oricum speriata sa nu-i faceti ceva rau.

Iata regulile de baza pentru baia de seara:

1. Apa din cadita trebuie masurata pe pielea antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize). In acest loc, pielea este extrem de subtire, comparabila cu pielea bebelusului, si puteti simti exact temperatura pe care o simte bebe.

2. Bebelusul se tine ferm pe antebrat. Daca nu puteti sa-l samponati singura, cereti ajutor.

3. Produsul de spalat trebuie sa contina cat mai putine ingrediente si sa aiba un PH de 5,5.

combivir 150

4. Atentie sa-i curatati cutele de pe gat. La cei mai multi bebelusi, nu puteti vizualiza cu atentie gatul. Trebuie sa stiti insa ca aici se aduna lapte si alte materii organice care dau un miros neplacut si produc infectii.

5. De asemenea, organele genitale trebuie spalate si curatate cu grija si in fiecare zi, pentru ca au o incarcatura mare de microorganisme si pot sa dezvolte infectii. Pana la 6 luni, preputul baieteilor are o incarcatura enorma de microorganisme si astfel se pot instala infectii urinare dese.

6. Dupa baie, e indicat sa-l ungeti cu ulei de masline si nu cu lotiuni chimice, pentru ca acestea pot fi alergene.

Baita e necesara in fiecare seara, cel putin in primele luni de viata, pentru ca altfel bebelusul poate dezvolta infectii des.

In plus, il linisteste si va dormi mai bine.

1 avodart cialis clomid diflucan dostinex gluco

Baia se face putin inainte de ora 22, cand va fi ultima masa de lapte din zi, asa cum cel mai probabil v-a recomandat medicul neonatolog sau pediatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *