Primele reguli la masa, speciale pentru bebelusi

Si bebelusii au mare nevoie de o atmosfera placuta in timpul mesei. Asa ca sta in puterea dvs. sa creati un mediu optim. In afara de persoanele din jurul lui, bebe are nevoie si de cateva mici detalii.

1. Lingurita cu care mananca ideal ar fi sa fie fabricata din silicon. In felul acesta, ii protejati gingiile si asa incercate de cresterea primilor dinti.

2. Vasul din care mananca bebe e bine sa fie din portelan. Bineinteles, bebe nu are voie sa puna mana pe el ca sa nu-l sparga. Nu folositi vase de plastic mai ales daca ii dati mancare incalzita celui mic, pentru ca subtantele din plastic trec in mancare si cele mai multe sunt toxice. De asemenea, anumite alimente mai acide preiau automat substante din plastic – carnea e unul dintre cele mai acide alimente.

3. Scaunul de masa este extrem de util, mai ales daca are tavita detasabila. In felul acesta, se poate spala bine. Pe tavita puteti sa ii puneti firmituri din mancare, pe care sa le apuce singur si sa le bage in gura.

anti biotic clindamycn cleocin human side effects

Chiar daca e vorba de un bebelus, nu ii dati mura-n gura tot!

4. Chiar daca bebe nu are dinti, ideal ar fi sa ii taiati marunt alimentele (chiar si carnea) si sa nu i le pasati. Bebe face astfel miscari de masticatie, secreta corect saliva pe care o amesteca cu mancarea si astfel alimentele pot fi digerate optim. Si bebelusii au nevoie de alimente mai tari, ca si adultii.

5. Bebe trebuie sa inteleaga ca lichidele se beau si din altceva in afara de biberon. Si atunci o canuta cu picurator e ideala. In canuta se pune apa plata, destinata bebelusilor, cu un continut scazut de sare. Aceasta apa trebuie sa aiba pH-ul alcalin, peste 7,2. In felul acesta, ii creati celui mic un mediu intern alcalin si astfel il feriti de boli.

10080 cipro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *