Anticonceptionalele, de ajutor in conceptie?

Metodele de contraceptie pe care femeile le folosesc pot avea un impact major asupra fertilitatii.

De pilda, femeile care apleleaza la injectii cu progesteron pot fi nevoite sa astepte ceva timp, de cand opresc medicatia si pana cand fertilitatea revine in limite normale. In unele cazuri, poate dura intre 6 luni si 1 an pentru a avea o menstruatie normala si un ciclu ovulator.

Pe de alta parte, desi multe femei cred ca efectele pilulelor anticonceptionale dureaza mult timp dupa intreruperea lor, acesta nu este decat un mit. De asemenea, nu este nevoie sa asteptati cateva cicluri menstruale pentru “a spala” organismul de contraceptive inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata.

De fapt, in momentul in care nu mai luati pastila, poate aparea efectul de rebound cat priveste ovulatia, ceea ce determina o perioada superfertila.

Totusi, in ciuda sanselor mari de a concepe chiar dupa intreruperea anticonceptionalelor orale, medicul specialist va poate recomanda sa asteptati doua sau trei luni inainte de a concepe. In felul acesta, puteti determina mai usor durata ciclului, puteti identifica zilele fertile dar si data cand ati ramas insarcinata.

Pilulele anticonceptionale ajuta, de asemenea, la mentinerea fertlitatii.

best price revatio

Femeile care apeleaza la contraceptivele orale prezinta un risc scazut de a dezvolta afectiuni care afecteaza fertilitatea, precum endometrioza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *