Cremele de protectie solara pentru copii. Cum le alegem?

Toti oamenii au nevoie de expunere la soare – este principala noastra sursa de vitamina D, care determina calciul sa se absoarba pentru oase mai puterinice si mai sanatoase. Dar nu avem nevoie sa stam prea mult la soare pentru a obtine vitamina D de care avem nevoie, iar expunerea repetata sub razele ultraviolete poate duce la afectiuni ale pielii, ale ochilor, la suprimarea sistemului imunitar si la cancer de piele.
Majoritatea copiilor isi consuma intre 50 si 80% din capitalul solar inainte sa implineasca 18 ani, asa ca este important ca parintii sa-si invetii copiii sa se bucure de soare in siguranta.
Un factor important impotriva efectelor negative ale expunerii la soare este folosirea cremelor de protectie solara.

La ora actuala, exista o multime de creme solare pentru copii, inclusiv cu formule pentru pielea sensibila, cu miros placut de pepene, rezistente la apa si care se pot aplica usor.
Ceea ce conteaza cel mai mult la o crema solara este gradul de protectie fata de razele UV. Daca sunteti coplesita de multitudinea optiunilor din farmacii, concentrati-va pe SPF (factorul de protectie) inscriptionat pe ambalaj.

5 dextrose in injection levaquin

Pentru copii de 6 luni si mai mari, alegeti o crema cu SPF 30 sau mai mult pentru a preveni arsurile solare si bronzatul excesiv. Selectati o crema pe a carei eticheta scrie ca protejeaza impotriva razelor UVA si UVB. Pentru a evita alergiile pielii, nu folositi creme solare cu PABA, daca copilul are pielea sensibila,si  cautati un produs cu dixod de titaniu ca ingredient activ.

Crema de protectie solara isi face treaba doar daca este aplicata corect. Asadar:
– aplicati crema de fiecare data cand copilul dvs. sta in soare
– aplicati crema cu 15-30 de minute inainte sa iesiti afara pentru ca un strat protector sa aiba timp sa se formeze. Nu uitati de buze, maini, urechi, labutele picioarelor, umeri sau ceafa. Dati cu crema si sub bretelele costumului de baie (daca cel mic are asa ceva).
– Nu faceti economie – folositi intotdeauna o cantitate generoasa de crema
– Reaplicati crema la fiecare 2 ore ori daca cel mic a transpirat sau a inotat
– Aplicati o crema rezistenta la apa daca sunteti la mare sau piscina. Apa reflecta si intensifica efectul razelor solare, asa ca aveti nevoie de protectie care dureaza. Cremele solare rezistente la apa tin pana la 80 de minute in apa
 – Medicii dermatologi recomanda ca toti copiii sa fie unsi cu creme cu SPF 30 sau mai mare.

5 avodart cialis clomid diflucan dostinex gluco

Desi pielea mai inchisa la culoare beneficiaza de melanina mai protectoare asta nu inseamna ca nu se poate arde. Copiii cu pielea inchisa la culoare pot suferi la fel de bine arsuri solare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *