O vitamina poate fi cheia unei sarcini dupa 35 de ani

O simpla vitamina poate creste sansele femeilor care au depasit deja varsta de 35 de ani de a obtine o sarcina sanatoasa. Oamenii de stiinta canadieni lucreaza la o modalitate de a intineri ovulele imbatranite – si chiar de a incetini menopauza – experiment prin care femeile de peste 40 de ani ar putea avea copii.

Raspunsul ar putea fi o simpla vitamina.
Specialistii in fertilitate din Toronto au observat in experimentele pe cobai ca coenzima Q10

500 cap cephalexin mg ranbaxy

determina soarecii sa produca ovule mai multe si mai sanatoase. Medicii vor acum sa testeze suplimentarea de coenzima Q10 la femeile de peste 35 de ani care apeleaza la fertilizarea in vitro sau la alte tratamente de fertilizare.

Ovulele au 46 de cromozomi de la bun inceput, insa acestia sufera o schimbare cand femeia ovuleaza. Fiecare ovul inlatura 23 dintre proprii cromozomi si, daca este fertilizat, ii va inlocui cu alti 23 luati de la spermatozoid. Insa acest proces necesita foarte multa energie.
Energia din ovule, esentiala pentru toate celulele umane, este produsa de mitocondrii. Insa acestea intra in declin cu timpul si nu mai produc la fel de multa energie, ceea ce inseamna ca functiile respectivului tesut sau organ au de suferit.
Atunci cand nu exista suficienta energie pentru a separa cromozomii corect, unii pot ramane in ovul – ceea ce duce la un numar anormal de cromozomi. Este motivul pentru care riscul de sindrom Down creste o data cu varsta mamei. Nu este nimic in neregula cu ovulul, numai ca “bateriile” sunt pe sfarsite.
Acum insa cercetatorii din Totonto lucreaza la o teorie noua, bazata pe coenzima Q10. Mitocondriile au nevoie de coenzima Q10 pentru a produce energie. Aceasta vitamina este de asemenea un antioxidant puternic care poate preveni afectarea ADN-ului mitocondrial.
Productia de coenzima Q10 a organismului scade pe masura ce inaintam in varsta, incepand cu 25 de ani.
“Una dintre teoriile care ar putea explica de ce imbatranim si murim este ca celulele noastre raman fara energie – mitocondriile inceteaza sa mai lucreze corect si nu mai exista energie celulara, astfel ca organele incep sa cedeze. O explicatie simpla ar fi ca nu exista suficienta alimentare cu Q10, spune autorul experimentului”, dr.Casper.

Oamenii de stiita au observat ca tratand soarecii cu coenzima Q10, dupa tratamentele de fertilizare, au obtinut mai multe ovule. Cromozomii erau separati corect, iar ovulele aveau functia mitocondriala imbunatatita.
Si mai surprinzator, cand specialistii au examinat ovarele soarecilor, au gasit semnificativ mai multi foliculi la soarecii batrani tratati cu coenzima Q10, ceea ce inseamna ca aceasta vitamina este capabila sa intarzie menopauza.

lincocin injections

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *