Streptococ de grup B in sarcina

 

In jurul saptamanii 37 de sarcina, trebuie sa faceti un test pentru streptococ de grup B. Streptococul de grup de B este o forma de bacterie care traieste in vagin sau in zonele din jurul vaginului.

zithromax and azithromycin

La un moment sau altul, aproape 35% dintre femeile sanatoase vor avea streptococ de grup B in vagin. De regula, aceasta bacterie nu presupune riscuri pentru sanatate decat daca, evident, sunteti gravida.

Cand aveti streptococ de grup B in timpul sarcinii, exista sansa ca bebelusul sa fie infectat cu bacteria in timpul travaliului si la nastere. De regula, infectiile cu streptococ de grup B la nau-nascuti pot fi severe si include o serie de complicatii precum septicemie. La alti nou nascuti, infectia cu streptococ de grup B poate provoca meningita. Majoritatea bebelusilor infectati vor dezvolta simptome in primele zile de la nastere.
Din fericre, va puteti proteja bebelusul de infectare, de aceea medicul va va face o recoltare pentru a determina daca streptococul de grup B este prezent in vaginul dvs. Daca rezultatul e pozitiv, medicul va va prescrie antibiotice inainte si in timpul travaliului.

0.5mg dostinex

Acest lucru va ajuta la minimalizarea riscului de transmitere la bebelus.

Unele femei sunt mai expuse decat altele la infectia cu streptococ de grup B, inclusiv cele care au nascut anterior avand o infectia cu streptococ, femeile care au o infectie urinare in preajma nasterii sau femeile cu o ruptura a membranelor mai devreme de 37 de saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *