Am trompele uterine blocate. Este FIV singura optiune?

 Intrebare: “Am 39 de ani si tocmai am fost diagnosticata cu trompe uterine blocate. Pentru a avea copii, singura mea optiune este fertilizarea in vitro. Pot sa fac o operatie de deblocare a trompelor si apoi inseminare artificiala, din moment ce e mai ieftina?”

Raspuns:
Trompele uterine blocate  – iata una din principalele cauze ale infertilitatii, care afecteaza aproape o treime dintre femeiele care au probleme in a ramane insarcinate.

french proventil furniture wearhouse


Blocajul poate fi determinat

500mg antibiotic levaquin levofloxacin

de tesut provenit dintr-o infectie in zona pelviana, de la endometrioza ori din cauza unei operatii in zona.
Blocajul poate fi in mai multe locuri:
la capatul trompei, aproape de intrarea in uter
la capatul trompei, aproape de ovar
pe toata trompa uterina (in cazuri severe)

Avantajul de deblocare pe cale chirurgicala a trompelor uterine este ca, daca reuseste, cuplul poate incerca sa conceapa fara alte interventii medicale.
Daca este folosita fertilizare in vitro, este nevoie de mai multe proceduri medicale pentru a recolta ovulul si a implanta embrionul.
Ambele proceduri ofera cuplurilor infertile o sansa de a avea copii. Totusi, niciun studiu nu a comparat cele doua tratamente pentru ca sunt foarte multi factori de luat in considerare. De exemplu, locatia blocajului, severitatea afectiunii, prezenta altor factori care afecteaza fertilitate cuplului, tehnica folosita pentru operatie si varsta mamei.

In general, majoritatea expertilor in infertilitate recomanda operatia de desfundare a trompelor uterine in cazul femeilor tinere la care blocarea trompelor uterine este mai putin severa sau se inregistreaza aproape de ovare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *