Unele paciente cu FIV nu asculta indicatiile medicului

Medicii specialisti recomanda femeilor care recurg la tratamente de fertilitate sa renunte la anumite activitati pentru a-si mari sansele de a ramane insarcinate, insa un studiu nou arata ca acestea nu urmeaza indicatiile.

Desi aceste recomandari sunt bazate pe doar cateva studii, medicii recomanda de regula femeilor sa reduca sau sa elimine exercitiile fizice, fumatul, consumul de alcool sau consumul de suplimente alimentare din plante in timpul tratamentului de fertilizare in vitro. Unii cred ca eliminarea acestor activitati poate mari sansele de aparitie a unei sarcini de succes.

“Ne-am gandit: hai sa vedem ce fac de fapt aceste femei. Asculta ele de recomandarile noastre. Raspunsul este nu”, spune Alice Domar, director la o clinica de fertilitate din Massachusetts, care a condus studiul.
Una peste alta, grupul de 118 femei care au participat la studiu pareau sa aiba un stil de viata mai sanatos in momentul tratamentelor de fertilitatea decat cu 5 ani in urma. Totusi, unele alegeri au surprins-o pe Domar.
Astfel, 9 din 10 femei au facut sport cel putin o data pe saptamana, desi li se spusese sa reduca exercitiile fizice.
Aproape jumatate dintre femei au continuat sa bea alcool in timpul tratamentului, iar 3 din 4 au continuat sa

finast se

bea bauturi cu cofeina.
Una din 10 femei a continuat sa ia suplimente alimentare desi medicii specialisti sugereaza pacientelor sa nu ia remedii pe baza de plante.

Domar spune ca rezultatele sunt surprinzatoare pentru ca tratamentele sunt scumpe iar femeile chiar si doresc sa ramana in

875 amoxil mg

sarcinate. “Credeam ca persoanele care urmeaza un tratament de fertilizare in vitro sunt mai motivate si ar urma cu sfintenie sfaturile medicului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *