Unul sau doi embrioni pentru FIV? Depinde de varsta

 Conform unui nou studiu britanic, transferul unui sau doi embrioni in timpul fertilizarii in vitro depinde de varsta mamei.

Rezultatele au ratat ca implantarea a trei sau mai multi embrioni ar trebui evitata la pacientele de toate varstele pentru a impiedica efectele adverse pentru mama si bebelus inainte si dupa nastere. Totusi, studiul recent arata ca transferul a doi embrioni poate avea efecte benefice in cazul femeilor de peste 40 de ani, marind sansele unei fertilizari in vitro de succes.

Transferul mai multor embrioni in timpul fertilizarii in vitro mareste sansele de sarcina cu gemeni sau tripleti, care poate implica riscuri de sanatate atat pentru mama cat si pentru bebelusi.

Totusi, s-a ajuns la concluzia ca transferul a doi embrioni la femeilor cu varsta de peste 40 de ani este acceptabil, pentru ca riscul de nastere prematura sau o greutate mica la nastere este mai mic decat la femeile

hotel villa cipro

mai tinere. In general, femeile la aceasta varsta au mai putine sanse sa ramana insarcinate, asa ca e mai putin probabil sa aiba sarcina cu gemeni dupa implantarea a doi embrioni.
Rezultatele studiului a aratat, de asemenea, ca implantarea a trei embrioni creste sansele de nastere prematura in cazul tuturor categoriilor de varsta.

suppository dulcolax

In concluzie, studiul incurajeaza implantarea diferentiala a unuia sau doi embrioni in functie de varsta mamei, recomandand implantarea a doi embrioni la femeile de peste 40 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *