POVESTEA DE SUCCES A SAPTAMANII: Sarcina obtinuta in mod natural, la 37 de ani

Maria are 37 de ani si a incercat timp de multi ani sa aiba un copil, dar fara rezultat. Medicii i-au spus totusi ca va putea ramane insarcinata in mod natural, dupa mai multe incercari.

In ianuarie 2013, Maria s-a decis sa apeleze la sfaturile specialistilor de la clinica Fertilia, unde medicii i-au recomandat o serie de analize specifice de depistare a cauzelor infertilitatii, atat ei, cat si sotului. Spermograma sotului a avut rezultate normale, asa ca s-a investigat mai detaliat cauza feminina. Medicul ginecolog, Dr. Ruxandra Dumitrescu, a indrumat-o sa faca o laparoscopie pentru a determina daca trompele uterine erau functionale, cat si o ecografie. Diagnosticul a fost de anovulatie cronica – o problema care impiedica fertilitatea doar partial si poate fi tratata.

Dr. Dumitrescu i-a prescris un tratament de stimulare ovariana, iar ovulatia a fost monitorizata ecografic o data la trei zile. Pentru a creste sansele unei fecundari naturale, Mariei i-au fost indicate zilele de contact sexual, in raport cu perioadele cu sansele cele mai crescute de fertilizare.

La scurt timp dupa tratament, pentru a verifica rezultatul tratamentului, medicul i-a recomandat noi analize. Rezultatul a fost “Beta HCG conform valorilor de sarcina” – Maria ramasese in sfarsit insarcinata! In octombrie, Maria si sotul ei isi vor vedea bucuria mult asteptata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *