POVESTEA DE SUCCES A SAPTAMANII: Fertilizare in vitro reusita la 39 de ani si menopauza precoce

Elena are 39 de ani si a fost diagnosticata, inca de la varsta de 28 de ani, cu menopauza precoce. Dupa numeroase investigatii, raspunsul medicilor a fost ca nu va putea ramane insarcinata decat prin fertilizare in vitro cu donare de ovocite.

In 2012, Elena a avut prima incercare de FIV la un spital din Bucuresti, fara rezultat pozitiv insa. In ianuarie anul acesta, a luat decizia sa mai incerce o data si a venit la clinica Fertilia pentru ajutor.

Interventia a fost realizata de medicul ginecolog specialist in fertilitate, Dr. Ruxandra Dumitrescu si a constat in transferul a doi embrioni de ziua a treia si a doi blastocisti de ziua a cincea, cu ajutorul unor ovocite donate. Evolutia acestora a fost urmarita ecografic in urmatoarele zile – decisive pentru succesul fertilizarii in vitro. Initial s-au evidentiat doi saci embrionari, dar ulterior unul dintre acestia s-a oprit in evolutie, fara a-l afecta insa pe celalalt.

Embrionul a continuat sa evolueze normal, iar in prezent Elena este insarcinata in a 12-a saptamana si se bucura de o sarcina obsinuita, asemeni uneia obtinute natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *