Sarcina femeii subponderale

Sarcina femeii subponderale – riscuri

Dincolo de ideea venita din bunici, cum ca femeile prea slabe nu pot duce o sarcina din cauza constructiei fizice mult prea fragile, subponderalitatea are efecte negative inclusiv asupra fertilitatii acestora. Carentele din organism, dereglarile si disfunctiile unei greutati sub medie, o pot afecta atat pe mama, cat si pe bebelus.

Posibilitatea aparitiei unei sarcini

Studiile desfasurate de-a lungul timpului asupra posibilitatilor femeilor supraponderale si subponderale de a ramane insarcinate, au demonstrat faptul ca o greutate sub medie prezinta mai multe riscuri decat una peste medie. Explicatia ar fi faptul ca subponderabilitatea altereaza nivelul hormonilor, acest fenomen reusind sa dea peste cap intreg organsimul. Ciclul menstrual se deregleaza si odata cu el si ovulatia. Incapacitatea de a depista perioada ovulatiei reprezinta una dintre piedicile din calea aparitiei unei sarcini. In al doilea rand, dereglarea ciclului menstrual poate subtia mucoasa uterina. Acest fenomen face imposibila sustinerea unei sarcini. Chiar daca aceasta apare, nu va rezista, pentru ca embrionul are nevoie de un uter sanatos pentru a se putea dezvolta. Riscul de avort spontan este, astfel, foarte ridicat.Sarcina femeii subponderale - Fertilitate, Sarcina

Riscurile la care se expun gravidele subponderale

Desi exista multe sanse ca o sarcina sa nu se instaleze, in cazul in care aceasta apare, procesul devine foarte riscant.

Carentele din organismele femeilor cu o greutate sub medie in ceea ce priveste vitaminele A, E, K, si B2, dar si valorile foarte mici ale mineralelor, conduc de cele mai multe ori la anemii. Anemia unei viitoare mame poate afecta grav si starea de sanatate a bebelusului, conducand la functionarea deficitara a creierului acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *