Lipsa proteinelor provoaca infertilitatea

Infertilitatea reprezinta incapacitatea de a concepe un copil pe cale naturala sau de a duce o sarcina pana la termen. Infertilitatea masculina este responsabila de 30-40% dintre cazurile de sterilitate conjugala, ceea ce dovedeste ca in cazul unei sterilitati trebuie

sa fie supus investigatiilor atat femeia cat si barbatul. In peste 80% din cazurile de sterilitate masculina, un protocol de exploatare va permite evidentierea unui factor precis, iar un tratatment specific adaptat poate aduce sanse rezonabile de succes.

O cauza a infertilitatii este reprezentata de lipsa proteinelor, dar si de multi alti factori de risc precum: temperatura scrotala crescuta (boli febrile, sauna, bai fierbinti), alcoolul in exces, droguri, tutun, expuneri profesionale la insecticide, pesticide si alti solventi organici, chiar si bolile cronice.

Lipsa proteinelor din organism poate duce la infertilitate.Deficitul de proteine poate fi cauzat de malnutritie, obiceiuri alimentare, dar si de consumul produselor alimentare care nu contin proteine. Desi, de cele mai multe ori nivelul scazut al acestor substante organice este urmarea unei diete care nu contine o cantitate suficienta de proteine, exista o categorie de persoane care sufera de deficit congenital de proteina C sau proteina S.

Proteinele din organism sunt defalcate in aminoacizi, care intra in compozitia muschilor si a sangelui, necesari pentru formarea acestora. Ele au un rol foarte important in refacerea tesutului. Totodata, proteinele contribuie la buna functionare a sistemului reproducator.

Actiunea acestora este esentiala pentru desfasurarea anumitor functii din organism se recomanda consumarea unei cantitati adecvate de proteine, zilnic. In unele situatii lipsa proteinelor din organism favorizeaza aparitia mai multor afectiuni.

Proteinele  sunt esentiale pentru spermatogeneza ele fiind necesare atat in nucleul celulelor liniei germinale, pentru producerea izoformelor ARNm specifice, cat si in citoplasma, unde proteinele sunt indinspensabile pentru condensarea cromatinei si pentru schimbarea morfologiei celulare. Recent au fost identificate cateva dintre aceste proteine, precum si tintele lor reprezentate de ARNm. Atat proteinele nucleare cat si cele citoplasmatice sunt implicate in aparitia diferitelor fenotipuri subfertile masculine. Formarea spermatozoizilor implica o serie de modificari moleculare si morfologice in celulele germinale masculine.

One Response to Lipsa proteinelor provoaca infertilitatea

  1. Maria says:

    Este nevoie de o alimentatie echilibrata pentru a avea o viata sanatoasa. Infertilitatea poate fi cauzata intradevar de multe lucruri, dar putem si noi controla macar o parte din ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *