De ce plang beblusii?

Bebelusii sunt unele dintre cele mai fragile fiinte, iar lor le trebuie o atentie si o grija mai mare decat cea oferita pentru un copil care deja stie sa se descurce singur.

De cand ajunge pe lume, nou nascutul receptioneaza si incearca sa inteleaga tot ce se gaseste in jurul sau. Acest lucru poate fi stresant deoarece el isi foloseste toate simturile, totul devenind coplesitor.

Bebelusul are un sistem receptor nedezvoltat, pentru el orice element din mediu cum ar fi lumina, voci, zgomot, miscari, muzica, etc, reprezinta o prelucrare dificila a tututor perceptiilor. Din aceasta cauza el se poate simti stresat si poate plange pentru a elibera stresul.

Plansul nu este un lucru negativ pentru copil, ba dimpotriva, ajuta copilul sa se detensioneze si sa isi exprime in acest mod stresul prin care trece. Lacrimile au o concentratie de substante chimice si hormoni care sunt eliberati, iar apoi urmeaza perioada de calmare. Bebelusul trebuie mereu tinut in brate atunci cand plange pentru a simti apropierea si dragostea mamei.

Prezinta probleme cu burtica

In primele trei luni bebelusul se va confrunta cu probleme intestinale din cauza gazelor, a colicilor, fiind foarte deranjante pentru confortul bebelusului si cu siguranta vor duce la plans.

Aparitia colicilor este o conditie misterioasa care face copilul sa planga mult si des.

Daca el incepe sa se agite imediat dupa masa, atunci este foarte posibil sa aiba dureri abdominale. Pentru a trata un bebelus de colici este recomandat consultul unui medic, iar el va sfatui cel mai bine mama in privinta tratamentelor pentru aceasta problema.

Eliberarea gazelor

Daca bebelusul plange dupa masa, cel mai probabil are nevoie de eructatie. Copiii obisnuiesc sa traga mult aer in piept in timpul alaptarii, iar aerul care ajunge in stomac le poate crea un mare disconfort care va duce la plans. De aceea este recomandat ca dupa masa, bebelusul sa fie luat in brate si sa fie batut usor pe spate pentru a elibera gazele suparatoare.

Cand apar dintii

Procesul de aparitie a dintilor poate fi unul foarte dureros deoarece trebuie sa strapunga gingiile copilului. Unii copii sufera mai mult din cauza acestui fapt si pot deveni mai agitati, pot plange mai mult decat altii care nu sufera la fel de mult. Depinde de fiecare copil in parte in ce fel simte durerea si daca este mai rezistent la ea.

Primul dinte apare de obicei, intre patru si sapte luni, dar unele cazuri, acest proces incepe mai devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *