Sfaturi despre sarcină pentru bărbaţi

Pe perioada sarcinii, femeile au de a face cu schimbări fizice şi emoţionale, însă şi restul familiei are de a face cu o mulțime de schimbări psihologice. De cele mai multe ori bărbaţii trebuie să se obişnuiască cu ideea că vor deveni părinţi în viitorul apropiat. Trecerea de la statutul de soț, la cel de tată nu este deloc ușoară pentru majoritatea bărbaților, și prin urmare acest lucru trebuie să fie abordat în cel mai bun mod posibil.

Cel mai bun sfat despre sarcină pentru bărbați și femei este să fie deschişi la întreaga idee de a avea şi a aduce pe lume un copil. Este recomandat ca viitoarea mămică să îşi anunţe partenerul că va deveni părinte într-un moment când acesta este relaxat, deoarece de atunci înainte acesta va avea o dublă responsabilitate, atât pentru mămică, cât şi pentru copil şi ar fi indicat să se implice în evoluţia sarcinii.

O primă recomandare în rândul viitorilor tătici este de a merge împreună cu partenerele lor la primele consultaţii. În acest fel se vor documenta în legătură cu schimbările ce vor interveni pe parcursul trimestrelor de sarcină. Ar mai fi de ajutor pentru viitorii părinţi să parcurgă cărţi de specialitate, pentru a înţelege mai bine dezvoltarea fetală şi starea gravidei.

De asemenea bărbaţii se pot implica şi în dieta, pe care o urmează viitoarele mămici, asigurându-se că acestea au tot ce le trebuie şi se alimentează sănătos pentru ele şi făt. Un alt gest de implicare din partea tăticilor ar fi selectarea şi frecventarea orelor de exerciţii fizice pentru gravide. În acest fel, ei pot interacţiona cu alte persoane care sunt în aşteptarea unui bebeluş şi pot face schimb de experienţă, ceea ce este un lucru benefic şi îi pregăteşte pentru momentul naşterii copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *