Ce trebuie să ştim despre pătuţurile pentru copii

Bebeluşii îşi petrec mare parte din primul an de viaţă dormind, iar acesta este motivul pentru care părinţii investesc mult timp, încercând să găsească pătuţul perfect pentru copilul lor.

Trebuie sa ţinem cont de mai muţi factori în vederea achiziţionării unui pătuţ pentru bebeluşi şi este de înţeles că fiecare familie are priorităţi diferite. Cu toate că designul, culoarea sau materialul patului reprezintă elemente importante, siguranţa copilului este primordială.

În ceea ce vizează elementele estetice, pătuţurile pentru bebeluşi sunt disponibile în forme şi mărimi variate, dar şi diferite modele şi culori. Majoritatea producătorilor optează pentru culori deschise, pastelate, cu tapiţerie veselă. Cercetătorii au constatat că bebeluşii îşi dezvoltă mai rapid abilităţile cognitive, în condiţiile, în care sunt înconjuraţi de mai multe culori, în nuanţe variate. Prin urmare, majoritatea produselor pentru nou-născuţi sunt viu colorate, oferind un mediu cu un aspect luminos şi vesel, fapt ce favorizează dezvoltarea proceselor de cogniţie.

Referindu-ne la materialele din care sunt fabricate pătuţurile, putem observa că majoritatea sunt realizate din lemn sau metal, şi care pot fi pliabile sau nu. În ultima vreme, în magazine găsim o varietate de modele, de la cele ce seamănă cu săniuţe, caleşti din poveşti, în forme circulare sau sub formă de balansoar, cu sau fără baldachin. Este foarte important să acordăm o atenţie sporită materialului din care este realizat pătuţul, astfel încât acesta să nu fie toxic şi să nu îi dăuneze în nici un fel copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *