Metoda nașterii în apă

Așa cum și numele o spune, nașterea în apă constă în procesul prin care mama dă naștere copilului într-un bazin cu apa caldă. Întrucât în SUA nașterile acvatice sunt foarte utilizate, încep să devină o alternativă serioasă în aproape toată lumea.
Ce se întâmplă în timpul acestui tip de naștere?
Nașterile realizate în mediul acvatic se pot efectua într-o cadă, într-un bazin mic, sau într-o piscină special concepută pentru nașteri. Gravidele pot alege să nască în acest mod, fie acasă, fie la maternitate. Procedura constă în introdcuerea femei însărcinate, aflate în travaliu în bazinul de naștere. Tot procesul este monitorizat cu ajutorul unui echipament special subacvatic, iar un dispozitiv special este folosit pentru a monitoriza bătăile inimii copilului. Anestezia și medicamnetele se pot administra chiar dacă pacienta se află în apă.

Beneficiile unei nașteri în apă:
– Apa oferă un cadru liniștitor pentru travaliu și naștere. Femeile care au născut în mediul acvatic susțin că au suferit mai puțin dureri fizice și s-au simțit mai relaxate, față de femeile ce nasc pe masă de nașteri.
– Gravidele care nasc în apă pot suporta mai ușor durerea fără anestezie.
– Apa ajută mușchii și țesuturile vaginului să devină mai elastici, reducând astfel șansele unui travaliu lung și dificil.
– Nașterile în mediul acvatic sunt considerate mai puțin traumatice și pentru copil, deoarece mediul creat este similar cu cel din uter.
Riscurile nașterilor în mediul acvatic:
– Deși copii poseda un reflex primitiv care le împiedică respirație în exceptia cazului in care sunt expuse la aer, au existat cazuri rare în care copii sub apă nascuti-au înghițit de apă și aproape s-au înecat.
– Dacă un copil nu poate respira sub apă, poate duce la stare cunoscută sub numele de hiponatremie sau nivel de sodiu în sânge scăzut, care pot cauza o serie de complicații și efecte secundare.
– Igiena este întotdeauna un factor îngrijorător atunci când vine vorba de nașterile apă. În timp ce bazinele de naștere din spitale și clinici sunt mai bine întreținute și se respectă regulile stricte atunci când vine vorba de curățarea și purificarea apei, nașterile în mediul acvatic efectuate la domiciliu sau în piscine închiriate poate avea ape contaminate. În cazul în care apa din piscina nu este curată, există un risc mai mare ca bebelușul să contacteze o infecție în timpul venirii pe lume.
În unele cazuri, nașterile în apă sunt interzise, din următoarele motive:
– Mama este predispusă la sângerare excesivă.
– Ne confruntăm cu o naștere prematură.
– Este o sarcină gemelară sau multiplă.
– Copilul este așezat în zona pelviană sau tranversal.
Înainte de a lua decizia de a naște în apă, discutați cu medicul dumneavoastră ginecolog despre argumentele pro și contra ce însoțesc acest proces. Verficați cu atenție în ce spitale, clinici sau alte locuri special amenajate se efectuează astfel de nașteri, pentru a nu fi puse în postura de a naște acasă. De asemenea este important de știut în cazul în care aveți asigurare medicală, dacă polița este acoperită de către compania asiguratoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *