Acupunctura- o alternativă în tratarea infertilității

Dintre toate tratamentele împotriva infertilității, acupunctura nu este cea care se bucură de cea mai mare notorietate.  Însă în cele ce urmează vă vom prezenta avantajele acestei tehnici alternative ce ajută la tratarea infertilității.

Infertilitatea nu este o problemă fizică, ci mai degrabă una ce ține de circulație și canelele energetice care oferă vitalitatea organelor, inclusive celor reproducătoare. Reechilibrarea acelor canale bioelectrice din organismul uman pot influența în bine starea funcțională a organelor de reproducere.

Trebuie să luăm în calcul faptul că acupunctura este o tehnică alternativă noninvazivă, ce ajută în tratarea infertilității. Acele utilizate în această procedură sunt nedureroase și pătrund doar în partea superioră a țesutului epitelial, caracteristică prin care se diferențiază de tehnicile clasice folosite în infertilitate. Practic se introduc aceste ace sterile, ultra-subțiri în punctele specifice, care corespund canalelor, sau meridianelor, adică acelor căi de acces interioare și exterioare.

Acupunctura se asociază cu tratamentele homeopate și sunt practicate împreună de secole, mai ales în medicina asiatică. În acest fel se pot ameliora unele cauze ale infertilității, dar din păcate nu se pot acoperi toate.  De exemplu, în cazul afecțiunilor trompelor uterine, care de multe ori sunt cauzate de afecțiunile ce constau în inflamarea zonei pelviene sau endometrioză nu se poate remedia starea prin acupunctură.

Perioada propice începerii acestui tratament este cu 3- 4 luni înainte de a se efectua înseminare sau fertilizarea in vitro. Stimularea rezultată de acest tratament are un efect terapeutic. Într-un studiu realizat de departamentul de obstetrică- ginecologie al  Universității  din Gothenburg s-a demonstrat că este de preferat ca femeile să beneficieze de acupunctură pre și post embriotransfer. Specialiștii în domeniu apreciază că cel mai eficient mod de a combate infertilitatea se compune din acupunctură, tratamente homeopate și medicină tradițională. Sunt foarte rare cazurile, când se poate realiza concepția în cazul unui cuplu infertil, excluzând medicina clasică.

Cu toate acestea, trebuie să reținem că acupunctura este recomandată în anumite situații de infertilitate, în vederea unor rezultate fezabile și reprezintă o metodă alternativă și auxiliară, de ameliorare a problemelor ce țin de infertilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *