Testele prenatale

Testele prenatale vă oferă informații cu privire la starea de sănătate a copilului dinainte ca el să se nască. Însă unele teste pot verifica nivelul sănătății dumneavostră.

De-a lungul sarcinii, cadrul medical care se ocupă de monitorizare vă poate recomanda teste diverse. La debutul sarcinii se efectuează teste ce vizează problemele de sânge, predispoziții la infecții, teste ce prognozează vulnerabilitatea la rubeolă sau varicelă. Unele teste sunt sugerate tuturor femeilor gravide, precum cele de screening a diabetului gestațional, sindrom Down, sau HIV. Alte teste sunt indicate, în funcție de:

–          Vârstă

–          Istoricul medical al familiei

–          Origine etnică

–          Rezultatele testelor de rutină

Un set de teste performant este cel de screening. Cu ajutorul lui se pot depista riscuri sau  semne ale unor posibile probleme de sănătate ale tale sau ale fătului. Pe baza rezultatelor testelor de screening, medicul dumneavoastră ginecolog v-ar putea sugera teste de diagnosticare. Acestea pot confirma sau infirma problemele reale de sănătate. Nu se pot detecta însă orice fel de afecțiuni sau defecte.

Ce este un defect din naștere?

Defectul din naștere reprezintă o problemă fizică care este prezentă la naștere. Acesta se poate referi la modul în care arată corpul copilului, cum funcționează, sau ambele. Majoritatea acestor defecte sunt moderate, dar există și cazuri severe. Copiii născuți cu astfel de defecte necesită intervenții chirurgicale și tratamente medicale.

mum.dad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *