Category Archives: ICSI

Succesul fertilizarii in vitro depinde de dieta tatalui

 Sansele de succes ale fertilizarii in vitro cresc daca barbatul are o dieta bogate in fructe si cereale, dar saraca in carne rosie, alcool si cafea, conform unui studiu brazilian.

In timp ce problemele de fertilitate ale femeii sunt legate de masa corporala, dar si de fumat si consumat alcool, pana acum nu era clar daca acestea sunt valabile si in cazul barbatilor in timpul tratamentelor de fertilizare in vitro.

“Concentratia de spermatozoizi este influentata negativ de cresterea masei corporale, de consumul de alcool si de numarul de tigari fumate, si a fost influentata pozitiv de consumul de cereale si fructe si de numarul meselor pe zi”, mentioneaza autorul studiului, Edson Borges.

La studiu au participat 250 de barbati care, alaturi de partenerele lor, au apelat la un anume tip de tratament de fertilitate: ICSI sau FIV. Cercetatorii i-au intrebat pe acestia cat de des consuma fructe si legume, fasole, cereale, carne si peste, dar si cat de mult beau alcool si fumeaza.

Cercetatorii au luat mostre de sperma de la subiectii studiului pentru a analiza cat de sanatosi si de multi spermatozoizi exista si au tinut evidenta fiecarui cuplu la fiecare pas al procesului de fertilizare in vitro.

In timpul studiului, doar 4 din 10 femei au ramas insarcinate.

did parlodel

S-a descoperit ca barbatii suprapondarali, care consumat alcool, aveau o concentratie mica de spermatozoizi in lichidul seminal. De asemenea, spermatozoizii lor erau afectati la capitolul mobilitate si motilitate.
De asemenea, fumatul, alcoolul si cafeaua au legatura cu scaderea sanselor de fertilizare.

cheap brand cialis

In plus, rata de implantare a embrionilor a fost semnificativ mai scazuta in cazul cuplurilor in care barbatii consumau multa carne rosie.

Pe de alta parte, consumul sporit de cereale – grau, ovaz, orz – a fost asociat cu o concentratie mare de spermatozoizi. Iar fructele au legatura cu sporirea vitezei si agilitatii spermatozoizilor.

“Cred ca este interesant faptul ca, in fertilizarea in vitro, stilul de viata al barbatului conteaza la fel de mult. Cand un cuplu decide sa apeleze la fertilizare in vitro, atat femeia cat si barbatul trebuie sa stie ca dieta lor si stilul de viata le pot afecta sansele de a obtine o sarcina sanatoasa”, a spus autorul studiului.