Category Archives: Afectiuni

Doi ani pierduti in clinici fara succes, cu Fertilia insarcinata in doar doua luni

Cu putin timp in urma, o pacienta tanara de 29 de ani, lipsita de speranta, a pasit pragul Clinicii Fertilia. De 3 ani infertila, aceasta a trecut prin numeroase consulatii si ecografii lunare intr-unul dintre cele mai mari lanturi de clinici medicale. Desi isi dorea foarte mult, nu reusea sa ramana gravida.

La prima vedere toate analizele pareau a fi normale. Medicii o incurajau sa incerce in continuare natural, spunand ca tanara nu suferea de nimic.

Dupa ce pacienta a luat decizia sa apeleze la ajutorul medicilor specializati, s-a observat inca de la prima ecografie un sept uterin. Urmatorul pas a fost efectuarea histeroscopiei, diagnosticul fiind confirmat. Septul perhisteroscopic a fost excizat.

Dupa doar doua luni, tanara a ramas gravida spontan, fara niciun fel de medicamentatie. Acum, pacienta, se afla in saptamana 12 de sarcina si totul decurge normal.

In doar o luna de la prima vizita medicala, Clinica Fertilia a stabilit diagnosticul si cauza infertilitatii, defectul uterin. Prin eliminarea septului, uterul a fost pregatit pentru sarcina.

Cei doi ani pierduti prin diferite centre medicale au intarziat aparitia sarcinii si au creat un stres crescut cuplului respectiv.

Pentru cuplurile infertile, este important sa nu se iroseasca timp cu investigatii inutile. Intr-un singur ciclu menstrual se poate stabili diagnosticul infertilitatii si conduita de tratament.

Clinica Fertilia vine in ajutorul tuturor cuplurilor infertile, medicii specialisti depisteaza cauza infertilitatii din primele vizite la clinica si recurg la cel mai potrivit tratament, rezultatele neintarziind sa apara.

Daca si tu esti intr-o situatie similara, vino in Clinica Fertilia, unde medicii specialisti vor putea readuce speranta in familia ta. Un tratament corect incepe cu un diagnostic corect.

Mai multe detalii despre Clinica Fertilia si despre medicii pasionati cu care va veti intalni gasiti pe http://www.fertilia.ro/ .

Despre chisturi ovariene

Despre Chistul ovarian

Chistul ovarian, Endometriomul ovarian – Tipuri (forme) variate de chisturi ovariene

Chist ovarian folicular

Chistul ovarian folicular este un tip de chist simplu care se poate forma atunci cand nu se produce ovulatia sau in cazul in care un folicul involuează spontan si devine atretic. Un folicul dominant (deseori confundat cu un chist ovarian), apare, de obicei, in timpulovulatiei si poate creste pana la aproximativ 2,4 cm in diametru.

Ruptura acestei formatiuni poate crea durere ascutita severa in abdomen. Aceasta durere ascuțită (numita ” mittelschmerz” in germana “durere de mijloc”, adica doare la mijlocul ciclului) apare în ziua a 14-16 a ciclului menstrual, in timpul ovulatiei…

Endometriomul ovarian

Acest tip de chist se formează atunci când tesutul endometrial (numim tesut endometrial mucoasa interna a uterului) este prezent pe ovare. Aceast tip de chist afectează femeile în perioada reproductiva și poate provoca dureri pelviene cronice asociate cu menstruatia

Citeste tot articolul despre chist ovarian pe fertilia.ro

Infertilitatea tubara

La ora actuala, infertilitatea este o problema medico-sociala care afecteaza, conform statisticilor, aproape 20% dintre cupluri. Rata infertilitatii este in continua crestere, din cauza expunerii la infectii si la bolile cu transmitere sexuala. Studii recente au aratat ca 40% dintre cauzele care determina infertilitatea sunt de natura tubara.

Infertilitatea tubara se poate declansa in urma unor infectii multiple, care conduc la blocarea completa a trompelor uterine sau provoaca leziuni severe la nivelul lor.  Aceasta afectiune presupune obstructia trompelor, care face ca fertilizarea sa fie imposibila si intalnirea dintre spermatozoid si ovul sa nu poata avea loc.

Trompele uterine, mai mult decat un simplu conductor


De cele mai multe ori, femeile se focuseaza pe infectiile zonei genitale care afecteaza colul uterin si vulva. Insa aparatul reproducator al femeii trebuie sa fie in intregime protejat, pentru a putea concepe si gazdui un copil.

Trompele uterine joaca un rol foarte important in reproducere. Pe langa conducerea spermatozoizilor, ele asigura migratia, depozitarea si capacitarea acestor celule reproducatoare. Blocajul lor impiedica nutritia spermatozoizilor si a embroinilor in drumul lor catre fecundare.

Cauzele infertilitatii tubare si tratament


Studiile au aratat ca principala cauza a infertilitatii tubare este boala inflamatoare pelvina (BIP).  Aceasta afectiune este deseori determinata de infectii, care afecteaza ovarele si zona pelvina. Principalele cauze ale acestei boli sunt gonoreea sau infectia cu Chlamydia, boli cu transmitere sexuala. O astfel de infectie mai grava poate migra prin colul uterin catre trompe. Capetele lor se pot bloca in urma infectiilor, la fel ca si ovarele si astfel riscul sterilitatii tubare creste. Efectele negative pot fi minimizate daca infectia este tratata la timp cu antibiotice.

O metoda eficienta in evaluarea trompelor uterine este laparoscopia. Verificarea starii trompelor uterine (permeabilitatea tubara) se realizeaza prin injectarea unei substante colorate, de regula albastru de metil, in orificiul cervical din colul uterin. Daca exista o ocluzie sau un blocaj, se va putea vedea ca trompa uterina nu va fi destinsa de catre substanta respectiva.

Cea mai populara metoda in tratamentul infertilitatii tubare este aplicarea hidrotubatiilor intrauterine. Insa, o data cu evolutia studiilor, metoda de fertilizare in vitro devine cea mai indicata pentru femeile cu dereglari severe la nivelul trompelor uterine.