Category Archives: Investigatii

Doi ani pierduti in clinici fara succes, cu Fertilia insarcinata in doar doua luni

Cu putin timp in urma, o pacienta tanara de 29 de ani, lipsita de speranta, a pasit pragul Clinicii Fertilia. De 3 ani infertila, aceasta a trecut prin numeroase consulatii si ecografii lunare intr-unul dintre cele mai mari lanturi de clinici medicale. Desi isi dorea foarte mult, nu reusea sa ramana gravida.

La prima vedere toate analizele pareau a fi normale. Medicii o incurajau sa incerce in continuare natural, spunand ca tanara nu suferea de nimic.

Dupa ce pacienta a luat decizia sa apeleze la ajutorul medicilor specializati, s-a observat inca de la prima ecografie un sept uterin. Urmatorul pas a fost efectuarea histeroscopiei, diagnosticul fiind confirmat. Septul perhisteroscopic a fost excizat.

Dupa doar doua luni, tanara a ramas gravida spontan, fara niciun fel de medicamentatie. Acum, pacienta, se afla in saptamana 12 de sarcina si totul decurge normal.

In doar o luna de la prima vizita medicala, Clinica Fertilia a stabilit diagnosticul si cauza infertilitatii, defectul uterin. Prin eliminarea septului, uterul a fost pregatit pentru sarcina.

Cei doi ani pierduti prin diferite centre medicale au intarziat aparitia sarcinii si au creat un stres crescut cuplului respectiv.

Pentru cuplurile infertile, este important sa nu se iroseasca timp cu investigatii inutile. Intr-un singur ciclu menstrual se poate stabili diagnosticul infertilitatii si conduita de tratament.

Clinica Fertilia vine in ajutorul tuturor cuplurilor infertile, medicii specialisti depisteaza cauza infertilitatii din primele vizite la clinica si recurg la cel mai potrivit tratament, rezultatele neintarziind sa apara.

Daca si tu esti intr-o situatie similara, vino in Clinica Fertilia, unde medicii specialisti vor putea readuce speranta in familia ta. Un tratament corect incepe cu un diagnostic corect.

Mai multe detalii despre Clinica Fertilia si despre medicii pasionati cu care va veti intalni gasiti pe http://www.fertilia.ro/ .

Testarea infertilitatii la barbati

Infertilitate la barbati – testarea infertilitatii masculine

Intr- un cuplu , infertilitatea poate afecta ambii parteneri. La barbati, infertilitatea poate aparea din pricina unui istoric familial similar, a unor afectiuni sau dezechilibre hormonale din organism. Este foarte important ca infertilitatea sa poata fi depistata la timp pentru a o combate cu tratamente specializate. Cele mai frecvente metode de testare a infertilitatii la barbati suntːInfertilitatea_masculina

 1. Testarea hormonilor–  se testeaza testosteronul , hormonul foliculostimulant(FSH) si luteinizant si prolactina, ce poate indica o tumoare sau disfunctii la nivelul glandei tiroide.

Nivelul de testosteron va indica rapid prezenta infertilitatii, precum si cantitatea mare de estrogen. Prin FSH se vor diagnostica deficitul de sperma si problemele glandei pituitare si ale testiculelor. Testarea prolactinei este obligatorie, aceasta fiind un indicator al impotentei. Daca aceasta este la un nivel marit in organism va impiedica procesul de concepere a unui copil.

2. Testarea existentei bolilor infectioase – HIV, SIDA, sifilis.

3. Testarea lichidului seminal – se analizeaza celule albe din sperma, existenta lor indicand o infectie cu chlamydia, gonoreea, sau ureaplasm urealyticum.

4. Testarea urinii – prezenta celulelor albe si a bacteriilor duc la infectiile tractului urinar ce impiedica buna functionare a sistemului reproducator.

5. Examenul medical fizic– se va evalua regiunea pelviana, organele genitale externe pentru a evalua posibilele probleme de ejaculare, absenta vaselor de transport al spermei, prostata.

De asemenea, testiculele vor fi examinate pentru a depista diferite obstructii sau anomalii. Se vor evalua greutatea corporala, gradul de pilozitate si se va realiza o examinare medicala rectala.

Infertilitatea trebuie sa fie testata de indata ce apar problemele legate de imposibilitatea de a concepe un copil sau de simptome care indica un deficit al sistemului reproducator. Astfel, infertilitatea poate fi identificata, monitorizata , controlata si combatuta, in majoritatea cazurilor, prin tratamente si medicamente specifice.

tag: Testarea infertilitatii la barbati

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Infertilitatea este una dintre problemele majore cu care se confrunta un numar tot mai mare de femei. Din moment ce a avea un copil ramane un reper social de baza in societatea contemporana, cat mai multe femei incearca numeroase posibilitati de a ramane insarcinate si de a isi implini astfel visul. Insa inainte de a actiona, este vital sa se stie care sunt cauzele infertilitatii si cum ar putea fi testata infertilitatea tocmai pentru a beneficia de tratamentul adecvat.

Printre cele mai folosite metode de testare a infertilitatii se numara:

  1. Ecografia abdomenului inferior– una dintre cele mai simple metode este ecografia intravaginala. Se observa astfel forma si marimea uterului, forma ovarelor sau posibilele afectiuni precum folicului, chisturi sau fibroame uterine.
  2. Examenul medical general– folosit pentru a detecta alte boli care ar putea conduce la aparitia infertilitatii
  3. Analiza nivelurilor hormonilor– se efectueaza prin testele de sange, realizate in primele 3 zile ale perioadei menstruale. Se analizeaza starea ovarelor, capacitatea lor de a produce ovocite mature si un potential raspuns pentru stimularea hormonala.
  4. Analiza genetica– examinarea cromozomiala ne indica profilul genetic al pacientului. Se investigheaza existenta unor afectiuni patologice determinante ale infertilitatii precum fibrozele chistice sau prezenta sau absenta cromozomului Y.
  5. Radiografierea uterului si a trompelor uterine – este o alta metoda folosita frecvent ce ne ajuta sa determinam starea in care se afla cavitatea uterina precum si obstructia si permeabilitatea trompelor uterine, modul in care functioneaza acestea si eficienta lor.

 Pe langa acestea, mai exista doua metode chirurgicale de testare a infertilitatii:

  1. Laparoscopia – utilizata cu scopul de a diagnostica si trata . Prin mici incizii, se efectueaza interventii chirurgicale fara a deschide propriu-zis abdomenul. Este o metoda ce vizeaza trompele uterine.
  2. Histeroscopia– aceasta metoda permite atat analizarea cavitatii uterine, cat si interventia chirurgicala majora in cazul in care exista polipi sau aderente in uter sau pe ovare.

Testarea infertilitatii reprezinta un pas important in luarea deciziei de a avea un copil. Prin testele de infertilitatea nu numai se identifica principalele cauze ale infertilitatii, ci , in unele cazuri, se si corecteaza acele afectiuni ale sistemului reproducator care impiedica evolutia unei sarcini.

Tag: Testarea infertilitatii la femei