Inseminarea artificiala intravaginala, utila cand partenerul nu ejaculeaza

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este mai putin comuna decat alte tipuri de inseminare, dar este foarte usor de utilizat.

La inseminarea intravaginala (IVI), sperma este plasata direct in vagin de catre medic, dar aceasta operatiune poate fi facuta si acasa.

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este folosita de cele mai multe ori cand partenerul nu poate sa ejaculeze in timpul sexului, iar femeia nu are probleme de infertilitate. De asemenea, femeia are ciclu menstrual regulat, deci poate aprecia ovulatia.

Si la aceasta metoda e necesara o oarecare preparare a spematozoizilor.

In primul rand, partenerul va face o spermograma astfel incat sa fie sigur ca spermatozoizii sunt normai si viabili.

Kaufen Generic Pepcid pille

5 avodart cialis clomid diflucan dostinex gluco

Daca exista anumite probleme cu spermatozoizii, acestia se prepara in laborator – adica se separa spermatozoizii cu defecte morfologice si cei care nu sunt viabili de cei sanatosi.

Inseminarea intravaginala (IVI) se face in timpul ovulatiei. Momentul se afla daca va faceti atat teste de sange cat si de urina. Cand hormonul luteinizant (LH) creste, e posibila inseminarea intravaginala (IVI)

Iata cum se poate  introduce sperma in vagin:

1. cu o seringa fara ac

Sperma aflata intr-un recipient steril e aspirata cu un ac, iar apoi seringa se plaseaza in interiorul vaginului pana cand atingeti colul uterin.

2. prin capsula cervicala

Aceasta se procura de la medicul specializat in probleme de infertilitate. Aceasta capsula e umpluta cu sperma. Capsula se intoduce in vagin si trebuie lasata pana la 3 ore.

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este una dintre cele mai ieftine proceduri de inseminare artificiala, aproximativ 300 de euro.

Rata de succes ste de 10% la un ciclu, aceasta deoarece spermatozoizii trebuie sa treaca prin colul uterin, sa ajunga in uter si apoi in trompele uterine unde intalnesc ovulul si astfel are loc fecundatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *