Ce implica spermograma?

Analiza de baza pentru evaluarea fertilitatii barbatului este spermograma. Iata pasii de urmat pentru obtinerea unui rezultat concludent.
Barbatul ar trebui sa se abtina de la ejaculare cu cateva zile inainte de analiza pentru ca fiecare ejaculare poate reduce numarul spermatozoizilor chiar la o treime. Pentru o analiza concludenta, medicii recomanda abstinenta pentru cel putin doua zile, dar nu mai mult de cinci, inainte de recoltarea probei.

 Barbatul trebuie sa colecteze propria sperma ori acasa ori in cabinetul medical. Procedura de recoltare este importanta, deoarece cea mai mare concentratie de spermatozoizi se gaseste in jetul initial al ejacularii. Exista si prezervative speciale pentru colectarea spermei in timpul actului sexual, dar atentie, cele normale nu sunt bune pentru ca, de regula, acestea contin substante care ucid spermatozoizii.

150 mg zoloft

500 book guest levaquin mg use

 Proba ar trebui tinuta la temperatura corpului si livrata foarte rapid centrului de analize medicale. Daca spermatozoizii nu sunt analizati in primele doua ore de la recoltare sau nu sunt tinuti la caldura, o mare dintre acestia pot muri sau isi pot pierde motilitatea.

 Spermograma ar trebui repetata de cel putin trei ori de-a lungul a mai multor luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *