Nu dati copiilor fast food! Vor avea un IQ mai mic

Creierul uman se dezvolta rapid in primii ani de viata, transformand bebelusii neajutorati in persoane care merg, pun intrebari si au pretentii.

Un studiu recent sugereaza ca dieta copiilor poate avea impact asupra abilitatilor lor cognitive de mai tarziu, o dieta bogata in hrana procesata la varsta de 3 ani ducand la un IQ mai mic pana la varsta de 8 ani.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol au strans informatii despre aproape 4000 de copii nascuti intre 1991 si 1992. Parintii acestora au completat chestionare despre dieta copiilor lor la varsta de 3, 4, 7 si 8 ani si jumatate. Tot la 8 ani si jumatate, copiilor le-a fost masurat IQ-ul.

brand viagra

Parintii au scris cu detalii despre mancarea celor mici, inclusiv daca acestia au consumat lapte degresat sau nu, paine integrala sau paine din faina alba, sucuri carbogazoase sau cofeinizate. Pe baza rapoartelor parintilor, oamenii de stiinta au repartizat copiii pe trei categorii “de dieta”:

dieta “procesata”, bogata in zahar, grasimi si calorii;

dieta “traditionala”, bazata pe carne, cartofi, paine si legume;

si dieta “responsabila”, constituita din cerelae integrale, fructe proaspete si legume, orez, paste si proteine usoare precum pestele.

Astfel, s-a constatat ca acei copi lasi care mancasera junk food

feiya anti-wrinkle cream

la trei ani inregistrasera o scadere de IQ pana la varsta de 8 ani, in comparatie cu cei care au beneficiat de o hrana sanatoasa. Acest raport s-a mentinut si dupa ce oamenii de stiinta au controlat alti factori care pot controla IQ-ul, precum nivelul de educatie al parintilor, dieta mamei in timpul sarcinii, statutul socioeconomic sau evenimentele stresante de care au avut parte in viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *