Cand are voie bebelusul sa bea lapte de vaca?

Bebelusii mai mici de 12 luni au nevoie de nutrientii din laptele matern sau din formula de lapte speciala. Daca bebelusul dvs. a implinit deja 1 an, poate fi alaptat in continuare, daca doriti acest lucru, dar la acest moment ii puteti da fara probleme lapte de vaca.

20 book guest lasix mg

Aveti grija insa ca acesta sa fie integral si nu degresat sau partial degresat. De ce? Pentru ca bebelusii au nevoie de grasimea din laptele de vaca pentru crestere si dezvoltarea normala a creierului in aceasta perioada.

Puteti faceti tranzitia de la laptele de mama (ori lapte praf) la cel de vaca incepand sa inlocuiti mesele la san si biberoanele cu cani speciale pentru bebelusi in care ati pus lapte integral. La varsta de 1 an, bebelusul dvs. ar trebui sa aiba introduse in dieta o varietate de mancaruri, fiindu-i permis sa bea si 2-3 cani (480-720 mililitri) de lapte pe zi.

side effects of zyvox

Daca cel mic a fost trecut pe lapte de soia sau pe o formula hipolergenica din cauza alergiei la lactoza, trebuie sa vorbiti cu medicul pediatru inainte de a-i introduce in dieta laptele de vaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *