SpermComet – un nou test pentru infertilitatea masculina

Un nou test pentru infertilitatea masculina poate economisi timpul si banii cuplurilor din toata lumea care incearca sa aiba copii, arata un nou studiu. Dupa mai bine de 10 ani de cercetari, profesorul Sheena Lewis, de la Universitatea din Belfast, care conduce grupul de cercetari pentru medicina reproductiva, a facut o descoperire medicala extrem de importanta.

revatio and thromocytopenia


Noul test ofera informatii inedite masurand ADN-ul compromis in fiecare spermatozoid pentru a prezice succesul tratamentelor de fertilitate si indicii catre tratamentul care are cele mai multe sanse de reusite. Cercetatorii spun ca asa-numitul test SpermComet va economisi timp si va imbunatati sansele de conceptie.

“Unul din sase cupluri intampina probleme in a-si extinde familia. In 40% dintre cazuri, barbatul este cel care are probleme. Pana acum, existau doar cateva metode pentru a masura fertilitatea barbatului. In mod traditional, diagnosticul de infertilitate masculina se baza pe analiza spermei“, spune dr. Lewis. “Spermograma ofera informatii pe baza carora specialistii in fertilitate dadeau diagnosticul.

Insa capacitatea spermogramei de a indica fertilitatea masculina ori succesului unui tratament de infertilitate este limitata, in special daca rezultatele sunt normale”.

“Testul SpermComet se numeste asa pentru ca arata precum o cometa pe cer. Capul cometei este ADN-ul intact iar coada cometei este ADN-ul compromis. De la coada cometei  putem masura exact cantitatea de ADN compromis in fiecare spermatozoid”.
Dr Lewis a mai adaugat: “ADN-ul de buna calitate din spermatozoizi este strans legat de aparitia unei sarcini si obtinerea unui bebelus sanatos, iar testul SpermComet este cel mai sensibil test existent pentru analizarea ADN-ului spermatozoizilor”.
Testul SpermComet este deja disponibil in cateva clinici de fertilitate din Glasgow, Dublin si Galway si se intentioneaza comercializarea lui pe plan international .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *