Continuarea la nesfarsit a tratamentelor de fertilizare

Tratamente de Fertilizare – Continuarea la nesfarsit a tratamentelor de fertilizare mai mult contra decat pro

In cazul in care te afli intr-un stadiu avansat al procesului de fertilizare, exista cateva idei ce te pot ajuta sa nu te plafonezi intr-o obsesie dezarmanta. In unele situatii, renuntarea la tratamentele de fertilizare reprezinta in sine o solutie.

Continuarea la nesfarsit a tratamentelor de fertilizareProbabilitati

In primul si in primul rand, e bine de stiut ca dupa 5 incercari esuate de fertilizare in vitro, sansele de reusita scad de la 30% la 15 %.

Mai mult decat atat, obstinatia de a persevera in tratarea infertilitatii poate deveni invaziva pentru corp. Tehnologia de reproducere asistată implică extragerea de ovule din corpul femeii, ceea ce devine riscant dupa mai mult de 5 proceduri.

Tratamente de fertilizare – Costuri prea mari

Posibilitatile financiare pot fi si ele serios periclitate, tinand cont ca fiecare ciclu de fertilizare presupune tratamente specifice, medicamentatie, teste, analize pana la a ajunge la costul suprem al fertilizarii in vitro.

Esecul poate fi si sentimental

Stabilitatea emotionala am lasat-o la urma, intrucat depinde de forta fiecarui cuplu de a suporta aceasta apasare. De regula, femeile sunt cele mai afectate, anxietatea celor doritoare de copii fiind extrema. Acest obiectiv se poate transforma in stres.

Tratamente de fertilizare – Dezavantajele reusitei

Pe langa scenariul negativ, exista si alte considerente ce trebuie luate in vedere, fie in cazuri de reusita sau nereusita. Copiii rezultati in urma tratamentelor indelungate pentru fertilizare sunt mai predispusi anumitor afectiuni, cum ar fi leucemia. De asemenea, in constrast cu nereusita totala, posibilitatea unei sarcini multiple creste in urma stimularii ovariene, deci trebuie luata in calcul si aceasta varianta.

Tocmai de aceea, pentru cuplurile ce nu au reusit desavarsirea unei sarcini pe cale artificiala, singura consolare raman dezavantajele: riscul de preeclempsie al fertilizarii in vitro, complicatii legate de lezarea vaselor de sange, sau dureri abdominale, crampe sau balonari greata si voma severa, frecventa urinara crescuta, urina inchisa la culoare, luare in greutate foarte rapid, provocate de stimularea ovariana.

Pentru o viata normala

La polul opus, trebuie luat in vedere motivul esecului: poate fi vorba de varsta inaintata a femeii, calitatea embrionului, corpuri ce nu raspund la medicamentatie etc. Asadar, o abordare mai naturala si detasata a acestei probleme este de preferat, pentru a nu afecta viata sexuala, viata de cuplu si starea emotionala a aspirantilor pentru pozitia de parinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *