Cum să începeți alăptarea corect

Alăptarea este cunoscută drept una dintre cele mai bune surse de nutriție pentru nou născuți. Laptele matern oferă bebelușului un start sănătos în viață, iar alăptarea joacă un rol important în crearea unei legături între mamă și copil.
Medicii neonatologi au observat că bebelușii care au fost alăptați prezintă un risc scăzut de a fi alergici la anumite alimente și astm, fiind și mai puțin înclinați spre dezvoltarea de otite. În plus, alăptarea îmbunătățește, de asemenea sistemul nervos al copilului și mărește nivelul coeficientului de inteligență.
Tipsuri pentru a începe alăptarea: câteva trucuri despre prima alăptare.
– În măsura, în care este posibil, mămicile ar trebui să reducă utilizarea medicamentelor pe durata alăptării, deoarece acestea dăunează sugarului, îi provoacă somnolență, nemaiprezentând interes pentru laptele matern.
– Femeile ar trebui să înceapă alăptarea cât mai repede posibil după nașterea copilului, luând în calul faptul că reflexul suptului este mai pronunțat la naștere; mai mult decât atât alăptarea din timp va stimula eliberarea oxitocinei, care ajută la contracțiile uterine.
– Este indicat cât mai curând de la naștere, ca mama să împartă același salon cu copilul, pentru a se obișnui reciproc, în acest fel mama va învăța programul de somn al bebelușului, dar și pattern-ul de alimentație.
– Pe perioada alăptării, mamele ar fi bine să evite folosirea tetinelor de la suzete, sau biberoane. Aceasta ar trebui utilizate dupa vârsta de 6 săptămâni, când bebelușii sunt deja familiarizați cu suptul.
– Hrănirea bebelușilor cu suplimente alimentare, cum ar fi apa simplă sau îndulcită nu este indicată, dacă aceștia sunt alăptați corect. Altfel, copilul va prezenta dezinteres față de laptele matern.
– Un semn ce indică o alăptare incorectă este faptul că mama are dureri, în acest timp. În acest caz, poziția copilului trebuie verificată constant.
– Femeile care alăptează trebuie să se asigure de faptul că ele însele beneficiază de odihnă și somn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *