Afectiunile vaginale

Afectiunile vaginale

Problemele vaginale sunt unele dintre cele mai frecvente motive pentru care femeile merg la doctor.

Sănătatea vaginală este o parte importantă din starea generala de sănătate a unei femei. Problemele vaginale pot afecta fertilitatea, dorința pentru sex și capacitatea de a ajunge la orgasm.

Ele pot avea simptome precum:

  • mâncărime
  • arsuri
  • durere
  • sângerări anormale
  • scurgeri

Problemele în curs de desfășurare, ale sănătății vaginale pot afecta, de asemenea, alte segmente ale vieții dumneavostră, cauzând probleme legate de stres sau de relație și cu impact încrederii în sine. Pentru a cunoaște semnele și simptomele problemelor vaginale, dar și ce puteți face pentru a vă proteja sănătatea vaginală este indicat să vă documenteți și apoi să clarificați aceste aspecte cu medicul ginecolog.

Cea mai întâlnită afecțiune a zonei intime este vaginita, o inflamație a vaginului. Principalul simptom este eliminarea de secreții vaginale urât mirositoare. Există și excepții, când unele femei nu au simptome. Cauzele cele mai frecvente sunt infecțiile bacteriene, tricomonaza.

Tipuri comune de vaginită includ vaginoza bacteriană, care rezultă din creșterea exagerată a unuia dintre mai multe organisme in mod normal prezente in vagin; infecții, care sunt de obicei cauzate de o ciuperca naturală numit Candida albicans și trichomoniaza, care este cauzată de un parazit și este de obicei transmise prin sex.

Alte afecțiuni vaginale includ boli cu transmitere sexuală, cancerul vaginal și cancerul de vulva. Tratamentul problemelor vaginale depinde de cauză.Afectiunile vaginale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *