Rata infertilitatii in Romania este ingrijoratoare!

Rata infertilitatii in Romania este ingrijoratoare!Rata infertilitati in Romania: de la 35 de ani creste infertilitatea ajungand la o rata de 56% in cazul femeilor cu varsta peste 40 de ani!

Dupa varsta de 35 de ani sunt infertile 30 % din femei, iar procentul ajunge la 50% la varsta de 40 de ani. Din pacate, marea majoritate a femeilor diagnisticate cu infertilitate nu apeleaza la sfatul medicului specialist.

In prezent, in Romania exista 15 centre acreditate unde se pot realiza proceduri de fertilizare in vitro (FIV), anual efectuandu-se aproape 5.000 de cicluri in toata tara. La polul opus, in Franta, de exemplu, exista de 10 ori mai multe centre de fertilizare in vitro, unde sunt realizate peste 40.000 de cicluri FIV pe an. Atat in Romania, cat si in Franta, rata de succes a acestei proceduri este de 35-40%.

Conform statisticilor internationale, este demonstrat faptul ca in ultimii cinci ani numarul de cicluri de tratament reproductiv a crescut in tarile dezvoltate cu 5-10% pe an. Tari precum Marea Britanie, Spania, Germania si Franta insumeaza  56% dintre toate ciclurile de tratament initiate in spatiul european, variand intre 44.000 si 66.000 de tratamente pe an. Mai mult decat atat, Europa ocupa locul intai la nivel mondial in ceea ce priveste reproducerea umana asistata, detinanand un procentaj de 54% din numarul total de tratamente specifice realizate la nivel mondial.

Atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, rata infertilitatii este intr-un proces continuu de crestere, in special datorita incidentei ridicate a bolilor cu transmitere sexuala, a varstei  inainte de conceptie, dar si a modificarilor de comportament social si chiar alimentar.

Tag: Rata infertilitatii in Romania este ingrijoratoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *