Testarea infertilitatii la femei

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Infertilitatea este una dintre problemele majore cu care se confrunta un numar tot mai mare de femei. Din moment ce a avea un copil ramane un reper social de baza in societatea contemporana, cat mai multe femei incearca numeroase posibilitati de a ramane insarcinate si de a isi implini astfel visul. Insa inainte de a actiona, este vital sa se stie care sunt cauzele infertilitatii si cum ar putea fi testata infertilitatea tocmai pentru a beneficia de tratamentul adecvat.

Printre cele mai folosite metode de testare a infertilitatii se numara:

  1. Ecografia abdomenului inferior– una dintre cele mai simple metode este ecografia intravaginala. Se observa astfel forma si marimea uterului, forma ovarelor sau posibilele afectiuni precum folicului, chisturi sau fibroame uterine.
  2. Examenul medical general– folosit pentru a detecta alte boli care ar putea conduce la aparitia infertilitatii
  3. Analiza nivelurilor hormonilor– se efectueaza prin testele de sange, realizate in primele 3 zile ale perioadei menstruale. Se analizeaza starea ovarelor, capacitatea lor de a produce ovocite mature si un potential raspuns pentru stimularea hormonala.
  4. Analiza genetica– examinarea cromozomiala ne indica profilul genetic al pacientului. Se investigheaza existenta unor afectiuni patologice determinante ale infertilitatii precum fibrozele chistice sau prezenta sau absenta cromozomului Y.
  5. Radiografierea uterului si a trompelor uterine – este o alta metoda folosita frecvent ce ne ajuta sa determinam starea in care se afla cavitatea uterina precum si obstructia si permeabilitatea trompelor uterine, modul in care functioneaza acestea si eficienta lor.

 Pe langa acestea, mai exista doua metode chirurgicale de testare a infertilitatii:

  1. Laparoscopia – utilizata cu scopul de a diagnostica si trata . Prin mici incizii, se efectueaza interventii chirurgicale fara a deschide propriu-zis abdomenul. Este o metoda ce vizeaza trompele uterine.
  2. Histeroscopia– aceasta metoda permite atat analizarea cavitatii uterine, cat si interventia chirurgicala majora in cazul in care exista polipi sau aderente in uter sau pe ovare.

Testarea infertilitatii reprezinta un pas important in luarea deciziei de a avea un copil. Prin testele de infertilitatea nu numai se identifica principalele cauze ale infertilitatii, ci , in unele cazuri, se si corecteaza acele afectiuni ale sistemului reproducator care impiedica evolutia unei sarcini.

Tag: Testarea infertilitatii la femei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *