Laparoscopia, o metoda moderna si sigura

O pacienta de 38 de ani, cu un chist endometriozic de 5 cm a avut incredere in medicii Clinicii Fertilia si a apelat la o metoda moderna prin care ovarul ei urma sa fie salvat.

Laparoscopia este o procedura prin care se poate explora si opera pe cale abdominala cu efecte ulterioare foarte reduse.

Prin aceasta procedura, cu ajutorul unei minicamere video se poate vizualiza interiorul abdomenului, inciziile sunt foarte mici, de cca un cm pe tegumentul abdomenului, iar spitalizarea ulterioara este de doar o zi. Pacienta putand reintra in ritmul sau normal dupa doar o zi de recuperare.

Pacienta Clinicii Fertilia, nu doar ca a fost scutita de o operatie dureroasa in urma careia recuperarea ar fi fost greoaie si de durata , dar ovarul stang a ramas integru. A fost indepartat doar chistul endometriozic si nu intregul organ, asa cum se obisnuieste in acelasi caz, dar folosinduse alte metode.

Daca nu te simti confortabil cu procedurile clasice, in urma carora recuperarea este lunga si dureroasa, atunci vino la Clinica Fertilia, unde medicul specialist iti va explica ce presupune intreaga procedura, iti va raspunde la intrebari si te va ajuta sa intelegi mai bine de ce laparoscopia este cea mai sigura varianta.

Pentru mai multe detalii si programari, vizitati www.fertilia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *