Dr. Ruxandra Dumitrescu

        Dr. Ruxandra Dumitrescu   Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE) și al International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG).

Aceasta este cunoscută atât în țară cât și în străinătate pentru rata de succes în tratarea problemelor de fertilitate. Până în prezent, a ajutat în jur de 3000 de cupluri să aducă pe lume copii sănătoși.

Dr. Ruxandra Dumitrescu și-a început activitatea profesională în 1993, prin practică în săli de operație. Printre congresele și conferințele la care a participat încă din 1994 se numără: Congresul European de Menopauză (Viena 1996), Congresul Internațional de Controverse în Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015), obținând numeroase premii și nominalizari pentru lucrări din ginecologie despre fertilitate sau despre sarcina prin fertilizarea în vitro(FIV). Totodată, și-a începu activitatea didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

De asemenea, deține o supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, trătând afecțiuni precum: dezechilibre hormonale, anomalii anatomice (ţesuturi, fibroze, endometrioză) sau infertilitatea masculină.

În prezent, împreună cu dr. androlog Ceraselle Nicolicea şi embriolog Mihaela Radu, dr. Ruxandra Dumitrescu își desfășoară activitatea în cadrul Clinicii Fertilia, alături de o echipă de embriologi și  medici ultraspecializați în tratarea infertilității care dețin în prezent singurul laser pentru PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis), oferind rezultate remarcabile în acest sens. Acesta identifică şi selectează spermatozoizii imobili dar viabili, fără să afecteze calitatea acestora. De asemenea, se  evaluează calitatea embrionilor înainte de implantare, astfel se obțin embrioni cu şanse bune de implantare şi din spermatozoizi imaturi sau imobili.

Printre opţiunile de terapie se numără: tratament medicamentos, inseminare, laparoscopie, histeroscopie, proceduri de microchirurgie, fertilizarea în vitro (FIV), inclusiv donatoare de ovule şi mame surogat.