Category Archives: Insemninare

Care este rata de succes a IUI?


Rata de succes pentru IUI (inseminarea intrauterina) este satisfacatoare, dar difera de la studiu

order sumycin

la studiu. Unele cercetari arata ca sansele de succes (cand se apeleaza la IUI plus la medicamente de fertilizare) sunt de 8%, in timp ce alte studii ridica sansele de succes la 20%.

Pentru IUI fara medicamente pentru fertilizare, rata succesului este foarte scazuta – doar 4% dintre femei raman insarcinate. Varsta are un rol important in succesul IUI. Pentru femeile de peste 40 de ani, rata succesului este de doar 2%. De aceea, femeile care depasesc aceasta varsta ar trebui sa incerce o singura data aceasta metoda de fertilizare. Daca IUI da gres, ar trebui luata in considerare fertilizarea in vitro.

amoxicillin and ampicillin

Pentru femeile sub 40 de ani, medicul specialist poate recomanda trei cicluri de IUI inainte de a trece mai departe la fertilizarea in vitro. Un studiu arata ca rata sucesului este de 16,4% per ciclu pentru primele trei incercari ori de 39,2% daca se iau in considerare cele trei incercari la un loc. In orice caz, daca cele trei cicluri de IUI n-au dat roade, studiile arata ca a continua apelarea la acest tratament scade rata succesului la 5%. De aceea, in aceasta faza, este recomandata fertilizarea in vitro.

IUI are sanse mai mari de succes cand este vorba de infertilitate masculina moderata si nu de infertilitate severa. Pentru infertilitatea severa, tratamentul FIV ar putea fi o alegere mai potrivita. Daca se apeleaza la un donator de sperma, alegerea buna ar fi IUI, in special daca femeia nu sufera de infertilitate.

Inseminarea intrauterina este recomandata si atunci cand un mucus cervical ostil este cauza infertilitatii (bineinteles, trebuie avuti in vedere si alti factori, precum infertilitatea barbatului si varsta femeii).

Este adevarat ca IUI este mai putin costisitoare decat FIV, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care pare mai convenabila. Daca, daca luati in considerare rata succesului, fertilizarea in vitro ar putea fi o decizie mai buna din punct de vedere financiar.

Inseminarea artificiala intravaginala, utila cand partenerul nu ejaculeaza

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este mai putin comuna decat alte tipuri de inseminare, dar este foarte usor de utilizat.

La inseminarea intravaginala (IVI), sperma este plasata direct in vagin de catre medic, dar aceasta operatiune poate fi facuta si acasa.

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este folosita de cele mai multe ori cand partenerul nu poate sa ejaculeze in timpul sexului, iar femeia nu are probleme de infertilitate. De asemenea, femeia are ciclu menstrual regulat, deci poate aprecia ovulatia.

Si la aceasta metoda e necesara o oarecare preparare a spematozoizilor.

In primul rand, partenerul va face o spermograma astfel incat sa fie sigur ca spermatozoizii sunt normai si viabili.

Kaufen Generic Pepcid pille

5 avodart cialis clomid diflucan dostinex gluco

Daca exista anumite probleme cu spermatozoizii, acestia se prepara in laborator – adica se separa spermatozoizii cu defecte morfologice si cei care nu sunt viabili de cei sanatosi.

Inseminarea intravaginala (IVI) se face in timpul ovulatiei. Momentul se afla daca va faceti atat teste de sange cat si de urina. Cand hormonul luteinizant (LH) creste, e posibila inseminarea intravaginala (IVI)

Iata cum se poate  introduce sperma in vagin:

1. cu o seringa fara ac

Sperma aflata intr-un recipient steril e aspirata cu un ac, iar apoi seringa se plaseaza in interiorul vaginului pana cand atingeti colul uterin.

2. prin capsula cervicala

Aceasta se procura de la medicul specializat in probleme de infertilitate. Aceasta capsula e umpluta cu sperma. Capsula se intoduce in vagin si trebuie lasata pana la 3 ore.

Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) este una dintre cele mai ieftine proceduri de inseminare artificiala, aproximativ 300 de euro.

Rata de succes ste de 10% la un ciclu, aceasta deoarece spermatozoizii trebuie sa treaca prin colul uterin, sa ajunga in uter si apoi in trompele uterine unde intalnesc ovulul si astfel are loc fecundatia.