Category Archives: San

Femeile cu implanturi mamare sunt predispuse de trei ori mai mult la suicid


Potrivit Societăţii Americane a Chirurgilor Plastici, implanturile mamare sunt acum intervenţia chirurgicală  cosmetică numărul 1 în Statele Unite. Cât de ironic este faptul că o procedură care are menirea de a reda încrederea şi stima de sine femeilor, conduce la o rată a suicidului de trei ori mai mare, decât în cazul unei femei fără intervenţii.

Un raport lansat de The Annals of Plastic Surgery în 2007, a indicat că riscul crescut de sinucid a devenit evident la 10 ani dupa ce o femeie a dobândit implanturile. Loren Lipworth de la Universitatea Vanderbilt Medical Center a monitorizat 3.527 de femei suedeze care au suferit o intervenţie chirurgicală de mărire a sânilor între 1965 și 1993, şi a constatat că în timp ce numai 24 dintre femei s-au sinucis după o medie de 19 de ani de la intervenţie, riscul de suicid în acest grup este triplu în comparație cu populația obişnuită. De asemenea, studiul a recunoscut că aceste acte suicidale ar fi putut fi atribuite problemelor psihiatrice pre-existente, care au determinat unele femei să aibă  o anumită predispoziţie către comportamentul suicidar.

60% dintre nodulii din san inseamna mastoza chistica

Daca va palpati sanii dupa menstruatie si observati anumite chisturi, mergeti imediat la medic. Doar acesta poate sa va dea un diagnostic.

Din fericire, aproximativ 80% din chisturile aparute la nivelul sanului sunt benigne (deci nu inseamna cancer). Dar acest lucru trebuie sa-l stabileasca medicul specialist ginecolog. Acesta va palpeaza sanii si, ulterior, va poate face o ecografie.

In 60% dintre cazuri, medicul diagnosticheaza mastoza chistica.

Mastoza chistica sau displazia mamara inseamna chisturi formate la nivelul sanului, mai exact in tesutul mamar.

Iata cum apar astfel de chisturi:

Un canal mamar se blocheaza si se umple cu lichid. Zona din jurul canalului blocat se transforma intr-o cicatrice. Aceasta zona poate sa doara sau se poate sa o simtiti disconfortabil tot timpul.

La palpare, este un nodul care se misca.

Inainta de menstruatie, durerile pot fi mai mari, dupa menstruatie, disconfortul scade foarte mult.

2b biaxin review xl

Aceasta afectiune nu inseamna cancer.

Cauzele acestei afectini nu se cunosc. Modificarile se pare ca apar din cauza concentratiei diferite de hormoni estrogeni si progesteron din timpul unui ciclu normal.

In cazul diagnosticului de fibroza chistica, mergeti la 3 luni la medic, pentru un examen al sanilor. In unele cazuri, daca aceste chisturi sunt mari, medicul poate recomanda eliminarea lor. Este o operatiune minim invaziva si care nu lasa cicatrici.

floxin 300 mg

Fibroza chistica este o afectiune care trebuie tinuta sub observatie.