Category Archives: Investigatii

Doi ani pierduti in clinici fara succes, cu Fertilia insarcinata in doar doua luni

Cu putin timp in urma, o pacienta tanara de 29 de ani, lipsita de speranta, a pasit pragul Clinicii Fertilia. De 3 ani infertila, aceasta a trecut prin numeroase consulatii si ecografii lunare intr-unul dintre cele mai mari lanturi de clinici medicale. Desi isi dorea foarte mult, nu reusea sa ramana gravida.

La prima vedere toate analizele pareau a fi normale. Medicii o incurajau sa incerce in continuare natural, spunand ca tanara nu suferea de nimic.

Dupa ce pacienta a luat decizia sa apeleze la ajutorul medicilor specializati, s-a observat inca de la prima ecografie un sept uterin. Urmatorul pas a fost efectuarea histeroscopiei, diagnosticul fiind confirmat. Septul perhisteroscopic a fost excizat.

Dupa doar doua luni, tanara a ramas gravida spontan, fara niciun fel de medicamentatie. Acum, pacienta, se afla in saptamana 12 de sarcina si totul decurge normal.

In doar o luna de la prima vizita medicala, Clinica Fertilia a stabilit diagnosticul si cauza infertilitatii, defectul uterin. Prin eliminarea septului, uterul a fost pregatit pentru sarcina.

Cei doi ani pierduti prin diferite centre medicale au intarziat aparitia sarcinii si au creat un stres crescut cuplului respectiv.

Pentru cuplurile infertile, este important sa nu se iroseasca timp cu investigatii inutile. Intr-un singur ciclu menstrual se poate stabili diagnosticul infertilitatii si conduita de tratament.

Clinica Fertilia vine in ajutorul tuturor cuplurilor infertile, medicii specialisti depisteaza cauza infertilitatii din primele vizite la clinica si recurg la cel mai potrivit tratament, rezultatele neintarziind sa apara.

Daca si tu esti intr-o situatie similara, vino in Clinica Fertilia, unde medicii specialisti vor putea readuce speranta in familia ta. Un tratament corect incepe cu un diagnostic corect.

Mai multe detalii despre Clinica Fertilia si despre medicii pasionati cu care va veti intalni gasiti pe http://www.fertilia.ro/ .

Testarea infertilitatii la barbati

Infertilitate la barbati – testarea infertilitatii masculine

Intr- un cuplu , infertilitatea poate afecta ambii parteneri. La barbati, infertilitatea poate aparea din pricina unui istoric familial similar, a unor afectiuni sau dezechilibre hormonale din organism. Este foarte important ca infertilitatea sa poata fi depistata la timp pentru a o combate cu tratamente specializate. Cele mai frecvente metode de testare a infertilitatii la barbati suntːInfertilitatea_masculina

 1. Testarea hormonilor–  se testeaza testosteronul , hormonul foliculostimulant(FSH) si luteinizant si prolactina, ce poate indica o tumoare sau disfunctii la nivelul glandei tiroide.

Nivelul de testosteron va indica rapid prezenta infertilitatii, precum si cantitatea mare de estrogen. Prin FSH se vor diagnostica deficitul de sperma si problemele glandei pituitare si ale testiculelor. Testarea prolactinei este obligatorie, aceasta fiind un indicator al impotentei. Daca aceasta este la un nivel marit in organism va impiedica procesul de concepere a unui copil.

2. Testarea existentei bolilor infectioase – HIV, SIDA, sifilis.

3. Testarea lichidului seminal – se analizeaza celule albe din sperma, existenta lor indicand o infectie cu chlamydia, gonoreea, sau ureaplasm urealyticum.

4. Testarea urinii – prezenta celulelor albe si a bacteriilor duc la infectiile tractului urinar ce impiedica buna functionare a sistemului reproducator.

5. Examenul medical fizic– se va evalua regiunea pelviana, organele genitale externe pentru a evalua posibilele probleme de ejaculare, absenta vaselor de transport al spermei, prostata.

De asemenea, testiculele vor fi examinate pentru a depista diferite obstructii sau anomalii. Se vor evalua greutatea corporala, gradul de pilozitate si se va realiza o examinare medicala rectala.

Infertilitatea trebuie sa fie testata de indata ce apar problemele legate de imposibilitatea de a concepe un copil sau de simptome care indica un deficit al sistemului reproducator. Astfel, infertilitatea poate fi identificata, monitorizata , controlata si combatuta, in majoritatea cazurilor, prin tratamente si medicamente specifice.

tag: Testarea infertilitatii la barbati

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Testarea infertilitatii la femei Metode de testare

Infertilitatea este una dintre problemele majore cu care se confrunta un numar tot mai mare de femei. Din moment ce a avea un copil ramane un reper social de baza in societatea contemporana, cat mai multe femei incearca numeroase posibilitati de a ramane insarcinate si de a isi implini astfel visul. Insa inainte de a actiona, este vital sa se stie care sunt cauzele infertilitatii si cum ar putea fi testata infertilitatea tocmai pentru a beneficia de tratamentul adecvat.

Printre cele mai folosite metode de testare a infertilitatii se numara:

  1. Ecografia abdomenului inferior– una dintre cele mai simple metode este ecografia intravaginala. Se observa astfel forma si marimea uterului, forma ovarelor sau posibilele afectiuni precum folicului, chisturi sau fibroame uterine.
  2. Examenul medical general– folosit pentru a detecta alte boli care ar putea conduce la aparitia infertilitatii
  3. Analiza nivelurilor hormonilor– se efectueaza prin testele de sange, realizate in primele 3 zile ale perioadei menstruale. Se analizeaza starea ovarelor, capacitatea lor de a produce ovocite mature si un potential raspuns pentru stimularea hormonala.
  4. Analiza genetica– examinarea cromozomiala ne indica profilul genetic al pacientului. Se investigheaza existenta unor afectiuni patologice determinante ale infertilitatii precum fibrozele chistice sau prezenta sau absenta cromozomului Y.
  5. Radiografierea uterului si a trompelor uterine – este o alta metoda folosita frecvent ce ne ajuta sa determinam starea in care se afla cavitatea uterina precum si obstructia si permeabilitatea trompelor uterine, modul in care functioneaza acestea si eficienta lor.

 Pe langa acestea, mai exista doua metode chirurgicale de testare a infertilitatii:

  1. Laparoscopia – utilizata cu scopul de a diagnostica si trata . Prin mici incizii, se efectueaza interventii chirurgicale fara a deschide propriu-zis abdomenul. Este o metoda ce vizeaza trompele uterine.
  2. Histeroscopia– aceasta metoda permite atat analizarea cavitatii uterine, cat si interventia chirurgicala majora in cazul in care exista polipi sau aderente in uter sau pe ovare.

Testarea infertilitatii reprezinta un pas important in luarea deciziei de a avea un copil. Prin testele de infertilitatea nu numai se identifica principalele cauze ale infertilitatii, ci , in unele cazuri, se si corecteaza acele afectiuni ale sistemului reproducator care impiedica evolutia unei sarcini.

Tag: Testarea infertilitatii la femei

Singurul laser PGD din Romania care poate diagnostica problemele genetice prenatale

Bolile genetice se datoreaza unor dereglari genice sau cromozomiale ale celulelor organismului uman care apar fie in urma unui accident cromozomial produs printr-un proces nereusit de replicare genetic, fie printr-o mutatie lenta a cromozomului rezultat in urma diviziunii unei celule. Cu ajutorul laserului PDG, acum se pot diagnostica astfel de probleme genetice inaintea inseminarii in vitro cu un embrion, ceea ce permite parintilor cunoasterea eventualelor mutatii.

Un cromozom are mii de gene, fiecare dintre acestea fiind purtatoare de informatie genetica ce determina o caracteristica sau trasatura, precum culoarea ochilor, a parului sau a pielii. Bolile ereditare se declanseaza in momentul in care o gena lipseste, prezinta defecte sau un numar gresit de cromozomi, dereglari numite aneuploidii. Cu ajutorul laserului PGD, medicii specialisti pot semnala din timp asemenea nereguli si, astfel, boli ereditare grave precum sindromul Down, albinismul sau hemofilia pot fi prevenite.

Din pacate, nu sunt putini cei ce incearca an de an sa aduca pe lume un copil sanatos pe care sa-l creasca si sa-l iubeasca si nu reusesc. Aceste cupluri sunt de admirat pentru determinarea si dorinta lor puternica de a avea un copil, iar laboratorul nostru de embriologie este dotat cu tot ce trebuie pentru a depista defectele genetice din timp si pentru a gasi solutii in rezolvarea problemelor genetice. In cadrul clinicii Fertilia exista singurul laser de acest gen si pot spune ca ne-a fost de un real ajutor pana in acest moment”, explica Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic ginecolog in cadrul clinicii Fertilia.

Copilul tau este predispus la boli genetice?

Cel mai probabil, asa cum mosteneste culoarea parului sau a ochilor, copilul va mosteni si bolile parintilor. De aceea este indicat ca si noi la randul nostru sa cunoastem istoricul medical al familiei noastre pentru a preveni infarcturile, diabetul, osteoporoza sau hipertensiunile arteriale. De asemenea, trebuie monitorizate in permanenta cuplurile ai caror membri provin din familii in care au fost cazuri de hemofilie, albinism, de distrofia musculara Duchenne, sindromul Down sau alte boli asemanatoare.

Mutatiile genetice sau infertilitatea rezulta in urma unor factori care tin de procesul diviziunii celulare sau de istoricul medical al familiei. Un alt factor se refera la varsta inaintata a unui membru al cuplului, in special femeile peste 35 de ani trebuie sa treaca prin teste medicale pentru a verifica posibilitatea organismului de a duce o sarcina. Calitatea spermei barbatului, existenta unei nasteri precedente cu dificultati sau anormalitati cromozomiale, avorturi spontane, combinarea cromozomilor intre parteneri sunt elemente care pot duce la nasterea unei anormalitati la nivelul genetic al fatului.

In ce consta o analiza cu laserul PGD

Preimplantation genetic diagnosis (PGD) este o modalitate prin care cuplurile pot afla si preveni o sarcina afectata de o dereglare genetica sau cromozomala. Aceasta testare genetica face parte din procesul de fertilizare in vitro, etapa in care embrionul este analizat in scopul identificarii neregularitatior genetice.

Cand embrionul se afla in a treia zi de dezvoltare, o celula sau doua din cele ce il formeaza poate fi indepartata fara a afecta in niciun fel embrionul , acesta funtionand in continuare ca si cum acea blastula nici n-ar fi fost indepartata. Blastula va fi supusa unor teste si analize genetice pentru a afla compozitia cromozomala a embrionului si daca acesta este sau nu purtator al unei mutatii genetice.

Laserul PGD si intreaga procedura de fertilizare in vitro nu trebuie privita ca o modalitate de a croi copii, intrucat nici daca am vrea nu am putea manipula trasaturile si caracteristicile fatului. Cu ajutorul acestui instrument noi dorim sa evitam vestea devastatoare a nasterii unui copil bolnav genetic”, adauga Dr. Ruxandra Dumitrescu.

Despre Fertilia

Clinica Fertilia foloseste o tehnologie de ultima ora, unica in tara, ce ofera tratamente care includ inseminarea artificiala, laparoscopia, histeroscopia, proceduri de microchirurgie, donarea de ovule si mame surogat, precum si fertilizarea in vitro. Cu o echipa medicala cu experienta de peste 17 ani, clinca Fertilia propune variante eficiente si garantate cuplurilor infertile, avand acelasi scop ca si pacientii: nasterea unui copil sanatos.

Pentru mai multe informatii contactati http://www.fertilia.ro/

Test de fertilitate – Valoarea FSH in a treia zi

Hormonul foliculostimulant (FSH) este un hormon gonadotrop secretat de glanda pituitara. In timp ce hormoni precum estrogenul sau progesteronul trebuie sa fie secretati de ovare in cantitati suficiente pentru a sustine o sarcina, hormonul foliculostimulant joaca un rol important in procesul de ovulatie.

Hormonul foliculostimulant stimuleaza cresterea foliculilor. Foliculii sunt acele structuri mici din ovare, fiecare dintre acestea continand un ovul. Cand o femeie ovuleaza, foliculul se rupe pentru a elibera ovulul maturat.

10 dose lipitor mg

Daca nivelul FSH nu se afla in limite normale, sansele de a ramane insarcinata sunt mici. Acesta este motivul pentru care se testeaza valoarea FSH- ului la femeile care nu pot concepe. Analiza valorii FSH in a treia zi ajuta la identificarea rezervei ovariene si da informatii folositoare despre sansele femeii de a ramane gravida.

Ce este analiza FSH din a treia zi?
Este o analiza de sange care se face in cea de-a treia zi a ciclului menstrual. Secretia hormonului foliculostimulant in faza initiala a ciclului menstrual este vitala pentru functionarea corecta a sistemului reproducator. Secretia de FSH stimuleaza cresterea foliculilor care, in schimb, produc ovule. Desi in aceasta faza, se produc mai multi foliculi, numai unul dintre ovulele din acestia se matureaza si este eliberat in timpul ovulatiei. Daca calitatea ovulului este buna, iar ovulul este fertilizat de spermatozoid, atunci poate aparea sarcina.

Cine are nevoie de analiza FSH in a treia zi?
Valoarea FSH este testata in a treia zi a ciclului menstrual la femeile care au menstruatie neregulata sau probleme de fertilitate. Exista un motiv pentru care analiza se face in ziua a treia.

acne minocin

Daca analiza s-ar face dupa a cincea zi, estradiolul ori estrogenul ar incepe sa creasca, iar o valoare mare a estrogenului poate suprima nivelul FSH. Astfel, chiar daca nivelul FSH este mare, la analiza s-ar obtine o valoare mai mica.

Nivelurile FSH
Nivelul normal de al hormonului foliculostimulant este de regula intre 4,7 si 21,5 mlU/ml in timpul ciclului menstrual. Doar in timpul ovulatiei, atunci cand ovulul este eliberat, nivelul FSH ar trebui sa fie mai mare. O femeie are o rezerva ovariana buna daca nivelul FSH este mai mic de 9mlU/ml in cea de-a treia zi a ciclului menstrual.
Daca nivelul FSH este mai mare de 15mlU/ml, rezerva ovariana este diminuata.

5 testari GRATUITE pentru HPV

Clinica Fertilia ofera 5 testa

bael 99

ri gratuite pentru HPV, asa numitele genotipare. Scrie ginecologului dr. Ruxandra Dumitrescu (rubrica INTREABA  MEDICUL GINECOLOG) de ce crezi ca ai nevoie de acest test.

Il poti face gratuit in noul sediu FERTILIA, clinica ultraspecializata in infertilitate, medicina materno-fetala si ginecologie complexa.

Fertilia corespunde tuturor standardelor medicale, fiind finantata din fonduri ale Uniunii Europene. Fertilia cuprinde cabinete de consultatie, bloc operator cu ventilatie proprie, laborator de embriologie, crioprezervare si laborator de citogenetica.

buy sumycin

Adresa: St. Gabroveni, nr. 55, sector 3, etaj 3 (cladire noua in zona istorica a Bucurestiului)

Programari: 0742.066.952

SpermComet – un nou test pentru infertilitatea masculina

Un nou test pentru infertilitatea masculina poate economisi timpul si banii cuplurilor din toata lumea care incearca sa aiba copii, arata un nou studiu. Dupa mai bine de 10 ani de cercetari, profesorul Sheena Lewis, de la Universitatea din Belfast, care conduce grupul de cercetari pentru medicina reproductiva, a facut o descoperire medicala extrem de importanta.

revatio and thromocytopenia


Noul test ofera informatii inedite masurand ADN-ul compromis in fiecare spermatozoid pentru a prezice succesul tratamentelor de fertilitate si indicii catre tratamentul care are cele mai multe sanse de reusite. Cercetatorii spun ca asa-numitul test SpermComet va economisi timp si va imbunatati sansele de conceptie.

“Unul din sase cupluri intampina probleme in a-si extinde familia. In 40% dintre cazuri, barbatul este cel care are probleme. Pana acum, existau doar cateva metode pentru a masura fertilitatea barbatului. In mod traditional, diagnosticul de infertilitate masculina se baza pe analiza spermei“, spune dr. Lewis. “Spermograma ofera informatii pe baza carora specialistii in fertilitate dadeau diagnosticul.

Insa capacitatea spermogramei de a indica fertilitatea masculina ori succesului unui tratament de infertilitate este limitata, in special daca rezultatele sunt normale”.

“Testul SpermComet se numeste asa pentru ca arata precum o cometa pe cer. Capul cometei este ADN-ul intact iar coada cometei este ADN-ul compromis. De la coada cometei  putem masura exact cantitatea de ADN compromis in fiecare spermatozoid”.
Dr Lewis a mai adaugat: “ADN-ul de buna calitate din spermatozoizi este strans legat de aparitia unei sarcini si obtinerea unui bebelus sanatos, iar testul SpermComet este cel mai sensibil test existent pentru analizarea ADN-ului spermatozoizilor”.
Testul SpermComet este deja disponibil in cateva clinici de fertilitate din Glasgow, Dublin si Galway si se intentioneaza comercializarea lui pe plan international .

Ce implica spermograma?

Analiza de baza pentru evaluarea fertilitatii barbatului este spermograma. Iata pasii de urmat pentru obtinerea unui rezultat concludent.
Barbatul ar trebui sa se abtina de la ejaculare cu cateva zile inainte de analiza pentru ca fiecare ejaculare poate reduce numarul spermatozoizilor chiar la o treime. Pentru o analiza concludenta, medicii recomanda abstinenta pentru cel putin doua zile, dar nu mai mult de cinci, inainte de recoltarea probei.

 Barbatul trebuie sa colecteze propria sperma ori acasa ori in cabinetul medical. Procedura de recoltare este importanta, deoarece cea mai mare concentratie de spermatozoizi se gaseste in jetul initial al ejacularii. Exista si prezervative speciale pentru colectarea spermei in timpul actului sexual, dar atentie, cele normale nu sunt bune pentru ca, de regula, acestea contin substante care ucid spermatozoizii.

150 mg zoloft

500 book guest levaquin mg use

 Proba ar trebui tinuta la temperatura corpului si livrata foarte rapid centrului de analize medicale. Daca spermatozoizii nu sunt analizati in primele doua ore de la recoltare sau nu sunt tinuti la caldura, o mare dintre acestia pot muri sau isi pot pierde motilitatea.

 Spermograma ar trebui repetata de cel putin trei ori de-a lungul a mai multor luni.

Test de fertilitate pentru barbati

Pentru cuplurile care incearca sa devina parinti si n-au apelat inca la ajutor de specialitate, va exista in curand un test care evalueaza fertilitatea barbatului.
Dispozitivul de testare a fertilitatii masculine seamana cu testele de sarcina, consta aproximativ 25 de dolari si are o acuratete de 96 %. Acesta este destinat pentru a ajuta cuplurile care nu pot procrea sa afle daca barbatul este factorul de infertilitate, permitandu-le

vacanze cipro

sa faca acest lucru in intimitate si sa economiseasca, in acelasi timp, niste bani.
Costand doar 25 de dolari, testul va fi mult mai ieftin decat pretul unei analize a spermei.
Dar cum functioneaza acest test? In mod normal, intr-un mililitru de sperma, se gasesc aproape 20 de milioane de spermatozoizi. Noul test indica daca barbatul este fertil sau nu. Se consi dera ca acesta sufera

female viagra cocktail

de infertilitate daca numarul spermatozoizilor, intr-un mililitru de sperma, este mai mic de cinci milioane.

70% din cuplurile tratate de infertilitate sunt capabile sa conceapa copii

Infertilitatea inseamna ca, dupa un an de zile de relatii sexuale regulate (de 3 ori pe saptamana) si fara masuri de protectie, nu obtineti o sarcina.

10 vitamin c cream


In cazul cuplurilor de peste 35 de ani perioada este mai scurta, de numai 6 luni.

In aceste cazuri, e obligatoriu sa ajungeti la un medic specializat in infertilitate, care sa cooordoneze corect investigatiile si tratamentul, astfel incat sa nu pierdeti timp pretios.

Spre exemplu, chiar daca ajungeti la tehnicile de reproducere umana asistata, varsta mamei conteza enorm pentru instalarea unei sarcini.

Iata statistici referitoare la infertilitate:

1 din 6 cupluri sunt infertile

35% din problemele de infertilitate sunt cauzate de afectiunile ale femeilor

35% din cauzele de infertilitate sunt cauzate de afectiunile barbatilor

20% din cauzele de infertilitate inseamna afectiuni ale ambilor parteneri

15% din problemele de infertilitate sunt de cauza necunoscuta

70% din cuplurile tratate de infertilitate sunt capabile sa conceapa copii.

sumycin dosage

Deci exista tratament impotriva infertilitatii.