Category Archives: 40 saptamani

Sarcina și călătoria

avionÎn majoritatea cazurilor sunt permise călătoriile pe parcursul sarcinii. Atâta timp cât gravida se simte confortabil și nu își pune în pericol sarcina poate călătorii fără rețineri. În cazul în care aveți de gând să vă planificați o călătorie, ce necesită deplasarea pe parcursul mai multor zile, ar fi bine să vă consultați cu medicul ginecolog, cu privire la starea de sănătate a dumneavoastră, dar și la cea a fătului.

În următoarea secțiune vă vom acorda câteva recomandări, în ceea ce privește călătoria pe durata sarcinii.

  • Mâncați ceea ce obișnuiți deobicei.
  • Consumați suficient de multe lichide.
  • Purtați încălțăminte confortabilă și haine care să nu vă strângă.
  • Luați-vă biscuiți, sau altceva de ronțăit și sucuri naturale pentru a evita senzația de greață.
  • Luați câte o pauză la fiecare oră și mișcați-vă puțin, mergeți pe jos, sau efectuați câteva exerciții fizice. În acest fel, circulația se va îmbunătăți și evitați să vi se umfle picioarele.
  • Nu luați mediacamente anti-greață sau pentru afecțiuni instestinale în exces și în nici un caz fără prescripție medicală.

Este bine de știut atunci când călătorim cu autovehicule:

  • Durata optimă, pe care o puteți parcurge mergând cu mașina este de 5-6 ore. Nu recomandăm să depășiți acest interval de timp.
  • Purtați mereu centură de siguranță. Așezați centura transversal sub burtă și pe șolduri, astfel încât să nu vă strângă și să călătoriți confortabil. În partea superioară puneți centura peste umăr și între sâni.
  • Luați pauze din oră în oră și mergeți pe jos pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.

În situația în care optați pentru o călătorie aeriană aceste îndrumări vă pot fi utile.

  • Este indicat pentru femeile gravide să zboare cu avionul doar în primele 36 de săptămâni de sarcină.
  • Rezervați un loc la marginea culoarului, pentru a putea ieși mai ușor.
  • Purtați mai multe straturi de îmbrăcăminte, în acest fel, vă pueți schimba după cum vă este confortabil.
  • Ridicați-vă după o oră de zbor și faceți câțiva pași pe culoar, pentru a vă îmbunătăți circulația.
  • Asigurați-vă că sunteți hidratată, consumând multe lichide.

Pentru pesoanele mai îndrăznețe, ce aleg să se deplaseze pe apă atunci când sunt însărcinate avem câteva tipsuri de asemenea.

  • În primul rând este de știut că în cazul, în care nu ați mai fost niciodată într-o croazieră, acesta nu este cel mai bun moment.
  • Călătoriile pe apă pot provoca rău de mișcare, sau greață. Aceste stări se pot agrava, din cauză că sunteți însărcinată.
  • Dacă alegeți să plecați într-o croazieră trebuie să cunoașteți ce fel de personal medical se află pe navă. Mai mult decât atât informați-vă cum se procedează la bord, în caz de urgențe.

 

 

 

 

 

Aerobicul este bun pentru gravide

În trecut femeile însărcinate erau descurajate de la a face sport, iar sarcina era văzută ca un moment de repaos, de la tot ce înseamnă mişcare. Dar aceast punct de vedere despre sarcină era bazat mai mult pe prejudecăţă culturale şi sociale şi mai puţin pe dovezi ştiinţifice.

În zilele noastre sunt recunoscute din ce în ce mai mult beneficiile activităţii fizice din timpul sarcinii, cum ar fii oboseala redusă, disconfort fizic diminuat. Femeile gravide care sunt active par a avea rate mai mici de intervenţie medicală în timpul sarcinii. Alte beneficii rezultate în urma activităţii fizice, în cazul femeilor gravide sunt: reducerea stresului, a depresiei şi a anxietăţii, dar şi evitarea creşterii în greutate excesive.

Ce tip de exerciţii ar fi bine să practicăm?

Exerciţiile destinate gravidelor nu se deosebesc foarte mult, de cele pe care le practici şi atunci când nu eşti însărcinată. În general femeile cu o sarcină normală şi fără complicaţii ar trebui să facă între 30 şi 45 de minute de aerobic pe zi, cam de 3-5 ori pe săptămână. Exerciţiile de aerobic înseamnă activitate cu impact redus, la fel ca mersul pe jos, înotul, sau exerciţiile ce se execută în apă. Intensitatea ar trebui să se menţină moderată, aşadar trebuie să simţim oarecum greul, dar nici prea greu. Un sfat bun ar fi să executaţi mişcările într-un ritm, care să vă permită să purtaţi o conversaţie, cu uşurinţă.

Dacă nu obişnuiaţi să faceţi mişcare înainte este bine să începeţi în timpul sarcinii, dar să o faceţi gradat. De exemplu 15 minute de aerobic pe zi, de 3 ori pe săptămână reprezintă un început bun, iar treptat puteţi ajunge la 30 de minute pe zi, de 4 ori pe săptămână, în cursul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Încercaţi să adăugaţi câteva minute în plus, în fiecare săptămână.

Lucruri de evitat:

Există o listă de precauţii, de care trebuie să ţinem cont.

  • Evitaţi efectuarea exerciţiilor în medii deosebit de calde, sau unde se resimte umezeală- acestea pot afecta dezvoltarea copilului în primul trimestru de sarcină
  • Evitați exercițiile de mare impact și activitățile care implică schimbări bruște de direcție, cum ar fi terenurile, sau ringurile sportive. Riscul de rănire este mai mare în timpul sarcinii, din cauza schimbărilor hormonale, slăbirii articulațiilor și greutaţii datorate sarcinii
  • Diminuaţi expunerea la activităţi, ce implică un risc de cădere ridicat, sau de impact la nivelul burţii.; echilibrul este afectat din cauza modificărilor centrului de greutate

Preeclampsia – o complicatie grava

Preeclampsia apare spre finalul celui de-al doilea semestru de sarcina si afecteaza peste 7% dintre femei. Principala caracteristica a acesteia este aparitia hipertensiunii arteriale, insotita de prezenta proteinelor in urina. In unele cazuri, preeclampsia isi face simtita prezenta prin edeme la nivelul mainilor si picioarelor.

Simptome ale preeclampsiei:

–          Cresterea tensiunii arteriale

–          Crestere rapida in greutate

–          Cefalee

–          Durere a in zona abdominala

–          Umflare brusca a mainilor si picioarelor

–          Scaderea frecventei urinarii

Tensiunea arteriala in timpul sarcinii

Cresterea tensiunii este un fenomen normal in timpul sarcinii. Tinuta sub control, aceasta nu va afecta nici viata mamei si nici pe cea a fatului. Daca aceasta atinge valori de peste 140/90 mmHg, fenomenul trebuie să fie un semnal de alarmă pentru femeia gravidă. In timpul sarcinii, tensiunea arteriala normala nu ar trebui sa depaseasca 130/90 mmHg.

Foarte expuse la riscul aparitiei preeclampsiei sunt fameile care:

–          Se afla la prima sarcina

–          Au o varsta de peste 35 de ani

–          Sufera de diabet, obezitate sau boli autoimune

–          Au in familie antecedente de preeclampsie

Eclampsia

Este preeclampsia ajunsa la un stadiu avansat. Manifestarea eclampsiei este asemanatoare unei crize de epilepsie. Apare pierderea starii de constienta, insotita de convulsii. Eclampsia poate aparea in timpul nasterii sau imediat dupa ea si de cele mai multe ori, atat viata mamei cat si viata copilului sunt grav afectate.

Gimnastica – motorul unei sarcini armonioase

Gimnastica gravidei are rolul de a antrena acele grupe musculare si ligamente care nu sunt incluse in exercitiile sportive obisnuite. Tocmai de aceea, nici la sportivele bine antrenate actul nasterii nu este mai usor decat la femeile care nu au o activitate fizica intensa. Exercitiile fizice usoare, neobositoare sunt considerate benefice in timpul sarcinii, deoarece imbunatatesc circulatia, va fac sa va simtiti mai bine si chiar sa suportati mai bine sarcina si nasterea.

Exercitiile sunt recomandate pe toata perioada sarcinii. Exista inca ideea preconceputa ca mamica trebuie sa evite miscarea in ultimele luni de sarcina. Afla care sunt beneficiile gimansticii pentru gravide!

De ce gimnastica in timpul sarcinii?

Indiferent de perioada prin care treci, dar mai ales in perioada sarcinii, gimnastica iti vine in ajutor sa construiesti si sa mentii o conditie de invidiat. Cu o conditie fizica buna vei putea fi o mamica energica, vesela, optimista, care isi poate controla fluctuatiile de greutate si noile trairi.

Care sunt avantajele exercitiilor de gimnastica pentru sarcina?

-imbunatatesc circulatia sangelui;

-oxigeneaza tesuturile mamei si ale bebelusului;

-elimina toxinele din organism;

-ajuta la o nastere usoara;

Aceste exercitii fizice pregatesc corpul pentru perioada de travaliu. Urmand un program de exercitii special creat pentru gravide, te va ajuta sa exersezi pozitiile de travaliu, vei invata cum sa respiri in timpul contractiilor, cum sa te asezi, cum sa te ridici si cum sa iti tii spatele in timpul sarcinii.

Exercitiile gravidei difera in functie de trimestrul sarcinii astfel:

  • In primul trimestru de sarcina se recomanda exercitii usoare, de respiratie si relaxare; se evita exercitiile solicitante si obositoare deoarece exista pericolul pierderii sarcinii
  • Din cel de-al doilea trimestru de sarcina pana la nastere este indicat efortul fizic moderat, constand in exercitii pentru tonifierea musculaturii fesiere, abdonimale si pelvi-peritoneale.

Aerobicul si exercitiile de respiratie ajuta gravida sa se pregateasca pentru nastere prin coordonarea ritmului respirator (exercitiile din timpul sarcinii se fac in expir), pentru a participa activ la actul nasterii si a-si usura durerea.Tot prin mentinerea tonusului muscular pot fi evitate rupturile perineale si hemoroizii ce pot aparea in urma nasterii normale, iar recuperarea este mai rapida.

40. Saptamana 40 de sarcina

In saptamana 40 de sarcina, bebelusul cantareste 3,4 kilograme si masoara 51, 2 centimentri. Felicitari! De la o la zi la alta, exista posibilitatea sa va puteti strange copilul in brate.

In saptamana 40 de sarcina, o mare parte din vernix a disparut dar inca puteti sa-i mai vedeti urmele pe anumite parti din corp. 15% din greutatea copilului dvs. este grasime. Din moment ce acest inca nu a invatat sa tremure pentru a se incalzi, el continua sa depoziteze grasime pentru a-si regla temperatura. Aproximativ 60-70% din corpul copilului este apa!
Plamanii sai vor continua sa se dezvolte pana la nastere. Bebelusul creste in continuare, la fel si parul si unghiile sale.

diflucan diovan hct used

S-ar putea sa fiti nevoita

online amoxil

sa-i taiati unghiile la scurt timp dupa nastere sau sa-l impiedicati sa se zgarie pe fata punandu-i manusi.

Daca data probabila a nasterii a trecut si nu ati ales cezariana, exista cateva metode naturale de inducere a travaliului. Trebuie sa stiti ca unele nu prezinta pericole, in timp ce altele au si parti mai putin bune. Inainte de a incerca orice metoda, luati aminte la riscurile pe care aceasta le presupune. Iata unele dintre cele mai comune metode de inducere a travaliului:

– plimbarea. Plimbarea poate stimula travaliul sau incuraja travaliul sa progreseze, ajutandu-l pe bebelus sa se pozitioneze mai bine in pantecul dvs.

– sexul. Sperma contine prostaglandina naturala care ajuta la maturarea colului uterine in pregatirea pentru nastere. Orgasmul elibereaza oxitocina, care ajuta la declansarea contractiilor.

– mancarurile picante. Anumite condimente, precum chimenul, pot actiona ca declansator in travaliul femeii.

– stimularea mameloanelor. Nu ar trebui sa incercati aceasta metoda daca nu sunteti sub supraveghere medicala. Stimularea mameloanelor este o metoda foarte puternica de inducere a contractiilor si poate duce la contractii prelungite care va pot stresa bebelusul.

Amintiti-va doar ca bebelusul va aparea atunci cand e pregatit!

39. Saptamana 39 de sarcina

In saptamana 39 de sarcina, bebelusul are in jur de 3,2 kilograme si masoara 50,7 cm!

In saptamana 39 de sarcina, lanugo (firisoarele fine de par) a disparut in mare parte, probabil ar mai putea avea un pic pe umeri, picioare si maine si in acele pliuri de grasime de la coate si genunchi. La timpul potrivit, va disparea complet.
Plamanii bebelusului inca se matureaza, iar productia de surfactanti pulmonari este in crestere, fiind gata pentru iesirea in lume.
In saptamana 29 de sarcina, bebelusul nu mai are loc sa se miste, iar mama simte pe pielea ei asta. Organismul micutului continua sa depuna straturi de grasime care il vor ajuta sa-si regleze temperatura. In plus fata de grasimea “normala”, acesta acumuleaza a grasime speciala “maro” pe ceafa, intre umeri si in jurul organelor.

2005 january nexium period summary

Celulele de grasime maro sunt importante pentru termogeneza (productia de caldura) in primele sale saptamani de viata.
In saptamana 29 de sarcina, s-ar putea sa incepeti monitorizare fetala, in timpul careia e monitorizat ritmul inimii bebelusului. Monotorizarea fetala le arata medicilor ca bebelusul este pregatit pentru travaliu si nastere sau le indic  a o posibil

manufacturer of revatio

a problema cu nasterea.

38. Saptamana 38 de sarcina

In saptamana 38 de sarcina, bebelusul cantareste in jur de 3 kilograme si masoara 49,8 cm.

In saptamana 38 de sarcina, puteti observa cum bebelusul sughite frecvent. Pentru ca nu are aer in jur, exercitiile de respiratie determina lichidul amniotic sa intre pe gat. Rezultatul? Sughiturile.
Intestinele bebelusului dvs. au acumulat o multime de meconiu in saptamana 28 de sarcina. Maconiu are rolul de a fi primul scaun al bebelusului dvs, eliminand toate deseurile care s-au strans.
In saptamana 38 de sarcina, s-ar putea ca bebelusul sa aiba capul plin de par, considerabil de lung.

buy dapoxetine in

Nu fiti surprinsa daca are o culoare neasteptata. Unele cupluri de blonzi s-ar putea sa se trezeasca cu un bebelusul cu parul negru; unele cupluri de bruneti pot avea copii roscati; unele cupluri pot avea un bebelus aproape chel, cu doar un puf de piersica pe cap. Asta nu inseamna decat ca trebuie sa examinati mai cu atentie arborele genealogic al familiei.
Circumferinta capului si cea a abdomenului masoara la fel.

generic viagra soft tabs

Nu este de mirare ca este atat de greu sa imbraci un nou-nascut cu un tricou!

37. Saptamana 37 de sarcina

 

In saptamana 37 de sarcina, bebelusul cantareste in medie 2,8 kilograme si masoara 48,6 cm. Este, oficial, gata de nastere, insa nu-i mai strica sa stea cateva zile in pantec.

In saptamana 37 de sarcina, bebelusul va continua sa exerseze miscarile de respiratie.

noroxin 400mg

Nu e uimitor cum poate sa respire “sub apa”? Acum, poate sa stranga pumnul ferm si nu va trece mult timp pana cand chiar dvs. veti putea constata acest lucru.
Acum cateva saptamani, bebelusul isi indrepta ochii spre lumina. Acum, intoarce tot capul spre sursa luminoasa din afara pantecului.
In saptamana 37 de sarcina, pe masura ce pererii uterini se intind si se subtiaza, permitand luminii sa patrunda, bebelusul va avea activitati de zi si de noapte. Daca vreti sa-i stabiliti de de pe acum orele de somn, asigurati-va ca le respectati chiar dvs.
Daca bebelusul se naste in aceasta saptamana, este considerat deja la termen, deci poate fi perfect sanatos.
Pana in saptamana 37 de sarcina, este posibil sa va fi ingrasat cu aproximativ 15 kilograme. Unele femei descopera cu surpriza ca, in ultimele saptamani de sarcina, au slabit 1-2 kilograme, insa acest lucru este normal si nu dauneaza bebelusului.

buy cleocin

Continuati sa mancati sanatos si sa beti multa apa.

36. Saptamana 36 de sarcina

 In saptamana 36 de sarcina, bebelusul cantareste 2,6 kilograme si masoara 47,4 cm. De aici incolo pana la nastere, acesta poate pune pe el aproape 30 de grame pe zi!

La 36 de saptamani de sarcina, bebelusul dvs. este pregatit sa iasa si asa sunteti

forzest review

si dvs. Singurele organe care inca se matureaza sunt plamanii. Desi sunteti nerabdatoare sa va tineti bebelusul in brate, amintiti-va ca fiecare zi (pana in saptamana 42) pe care micutul o petrece in pantecul dvs ii multiplica sansele de a respira singur.
Daca nu a facut-o deja, bebelusul se pozitioneaza in aceasta saptamana in partea de jos a abdomenului. Desi acum este mai usor sa respirati, veti realiza ca este mai greu sa mergeti!

In saptamana 36 de sarcina, grasimea ii rotunjeste coatele si genunchii bebelusului si formeaza pliuri la gat si la incheieturi. Pielea sa e fina, dupa cum spune si expresia, “ca de bebelus”.
Gingiile sale sunt foarte rigide in saptamana 36 de sarcina. Vor mai trece cateva luni bune pana ii veti vedea dintii.
Acum are o pereche de rinichi complet dezvoltati, iar ficatul a inceput sa proceseze.
Iata o informatie interesanta, pe care ar trebui sa o stiti, in saptamana 36 de sarcina. Unii oameni de stiinta cred ca bebelusul emite niste semnale catre organismul mamei care declanseaza travaliul. Cercetatorii cred ca atunci cand bebelusul este gata de nastere, creierul lui trimite un semnal glandelor suprarenale. Acestea raspund producand hormoni pentru a ajuta la alterarea productiei de estrogen si progesteron, un semnal ca organismul dvs. trebuie sa intre in travaliu.

40 generic lasix mg

35. Saptamana 35 de sarcina

In saptamana 35 de sarcina, bebelusul dvs. cantareste 2,3 kilograme si masoara aproape 46,2 cm. La aceasta varsta, daca se nasc prematur, majoritatea bebelusilor supravietuiesc fara sa aiba probleme de sanatate pe termen lung.
In saptamana 35 de sarcina, mainile si picioarele bebelusului sunt “impanate” cu grasime. Aceste straturi de grasime il va ajuta sa-si regleze temperatura corpului. Tot acestea sunt responsabile pentru gropitele acelea dragute de la coate si genunchi.
Auzul bebelusului este complet dezvoltat, asa ca asigurati-va ca vorbiti cu bebelusul. Studiile au aratat ca un ton mai inalt ajunge mai bine la bebelusul din burtica.
In saptamana 35 de sarcina, burtica dvs. se aglomereaza. Bebelusul ocupa acum cea mai mare parte a uterului si puteti simti ca si pieptul a fost ocupat.

2737 aid amerimedrx celebrex com nexium

Totusi, in curand, bebelusul va incepe sa coboare si veti putea sa respirati din nou cu usurinta.
Dupa saptamana 35 de sarcina, la baietei, testiculele au coborat complet in scrot. Cei mai multi copii si-au format deja reflexul de supt, ceea ce inseamna ca bebelusul este gata sa se hraneasca imediat dupa nastere.

In saptamana 35 de sarcina este posibil sa aveti schimbari bruste de dispozitie. Exista o multime de lucruri pentru care ati putea sa va faceti griji, in special nasterea care se apropie.

buy keppra without prescription

Cel mai bine ar fi sa profitati de timp si sa va relaxati. Vorbiti cu alte mame care au trecut deja prin aceasta experienta – a nascutului. Informatiile primite va vor relaxa. Exista unele studii care indica ca anxietatea gravidei cat priveste travaliul si nasterea ar putea intarzia travaliul, un lucru pe care ati dori sa-l evitati pe masura ce va apropiati de saptamana 40 de sarcina.